Måndag

God morgon!
Idag blir det en lång dag i skolan, sedan blir det att vänta på bussen i 50 min. Så jag kommer inte vara hemma för än halv fem. Jag gillar inte bussar men vi får hoppas på att det ska gå bra idag, haha. Väl hemma blir det att slänga i sig lite mat, ta på sig ridkläderna och kasta sig iväg till stallet. Där kommer det också vara stressigt på grund av bussen. Mycket stress idag alltså!
 
 
/Elin

Hemma

Hejsan!
Nu är jag äntligen hemma igen från överby. Jag och butiker är inte världens bästa vänner precis. Min bror har just nu 5437 kompisar hemma som bara skriker och gapar. Det enda stället som man kan vara på är sitt rum, med en stängd dörr.Jag fattar inte hur de orkar att skrika så mycket! De typ äter upp hela huset också! Så nu känner jag mig helt utmattad och vill egentligen bara kolla på film. Men det finns lite läxor att göra, suck.
 
Jag köpte ju nya stallskor. Eller jag ska ha dem i stallet eftersom jag får så ont i fötterna av skor som inte är uppbyggda på ett speciellt sätt. Det är sånna som man ska få snygg rumpa i. Vi får väl se om det fungerar, hehe. Vi köpte även foder till hästarna. B-vitamin och lite kraft.
 
På förmiddagen var jag i stallet. Det var mycket som jag hann med på kort tid (enligt mig. Jag brukar vara lite långsam...ibland...kanske...ganska ofta...hehe...) Jag hann mocka, såklart, fylla på en massa nytt härligt spån, göra fyra höpåsar, och fixa tre hinkar med müsli och betfor. Ja, egentligen var det bara stall-grejorna på rekordtid. Skrev jag att jag hann kolla på Ida och Hannah när de red? Det gjorde jag i alla fall.
 
Nibbe borstades lääänge med typ alla mina borstar. Vad han ser annorlunda ut! Pälsen där han förut hade lite skav har växt ut. Hela han är jämnare. Pälsen är tunnare, sommarpäls. Det är skönt och jobbigt på samma gång. Sommarpäls innebär mindre svettig ponny! Men också...mycket päls ska bort.
Fin var han i alla fall!
 
Får se om det kommer upp ett inlägg senare om de grejer som köptes på GHS! Men nu läxor.
 
 
/Elin
 

Nya stallskor

Extremt suddig datorbild får det bli :)
 
/Elin

GHS igår!!!

Hej på er! Anledningen till noll uppdatering från mig igår var att jag, min familj och även min vän Almina då hade en grym dag på göteborg horse show! :D Det var jättehärligt, och jag shoppade loss på mässan! Kom hem med mer än vad jag väntat mig, hehe... Det blev benlindor från dm's kollektion, ridhandskar, en repgrimma (jag kunde faktiskt inte stå emot när det fanns i rosa och allt), och massor av hästgodis. Dels fick jag med mig en stor påse hästgodis med banansmak från börjes stora monter, och sedan en hink med naturgodis (eller vad det kallades, det var iallafall som lösgodis för hästar vilket jag tyckte va lite kul) också. Så nu dröjer det nog ett tag innan lagret behöver fyllas på igen! Fick ett par stövlar också, super. Showen var jättekul och draget i publiken var grymt, när Roffe red felfritt asså, vilket jubel! Jag har massor av bilder också eftersom Nicke självklart fick hänga med, dem ska ni få se så fort jag lagt in och kollat igenom dem! Snart blir det stallet, ska prova grejerna jag köpte så det kommer säkert bilder på allt senare. Jag ska även prova att rida lc:1 med Poppan, har äntligen tagit mig tiden till att lära mig det nu, så snart blir det väl dressyrtävlingar haha! 
 
 
/Eve

Nu kör vi

/Elin

To the stable

Idag? Redan? Toppen!
Let's go!
 
 
/Elin

Vad ska jag köpa?

Hej!
Jag funderar lite på vad jag ska köpa på gbg hs mässan. Saker som jag tror jag kommer köpa är:
 
Boots
Vita ridbyxor
Kanske vanliga ridbyxor (om jag hittar några)
Jag ska kolla på kyl-damasker
 
Men man vet aldrig om man kommer hem med mer eller mindre...
 
 

Back on track!

Hej!
Känner äntligen att jag orkar att blogga. Var hor doktorn igår, och jag hade inte halsfluss eller så. Jag var hade bara sååå ont i halsen. Ärligt talat, det här är mycket värre än när jag hade halsfluss. Men om jag käkar halstabletter och alvedon går det faktiskt bra! Känner att jag är tillbaka nu. Det är så jobbigt att vara sjuk! När man har varit sjuk så länge som jag, undrar man om man verkligen är sjuk. Men när man börjar bli bättre inser man att man var ordentligt sjuk ändå, haha!
 
Det finns ju inget att göra hemma när man är sjuk förutom:
Kolla på film
Kolla på tv
Kolla på datorn
Något mer? Nej, jag tror inte det.
 
Ja, det blir mycket kollande, vilket jag är riktigt trött på vid det här laget. Jag tror nog att jag har kollat på alla dåliga serier på tv som finns, känns det som i alla fall. Jag har kollat på en massa filmer också. Ville verkligen se min favorit film. Men jag har den inte så det fick bli andra i stället. De var bra!
 
Planen i helgen:
Lördag: Gbg hs och mässan!
Söndag: STALLET!!! ÄNTLIGEN!!
 
Saknar Nibben<3 OTROLIGT mycket! Så fort jag vaknar på söndag blir det att springa upp till stallet.
 
/Elin

Höjdrekord!

Hej! Tänkte berätta lite om förra veckans hoppass nu då. Det blev ju höjdrekord, 80 cm!!! :) Provade även 85 men det gick verkligen inte (förmodligen för att jag var skitnervös och tveka väldigt mycket hehe) så vi sänkte till 70 cm på ena sidan och då gick det igen. Blir lite sur på mig själv för att vi inte klarade det bara för att jag faila, menmen... Jag började iallafall med att rida lite barbacka, tills Alva var färdig så jag kunde ta hennes sadel, hade egentligen inte planerat att hoppa men tänkte att jag skulle prova att hoppa med det bettlösa, och det slutade med rekord så jag är mer än nöjd! Tränset funkar super också, och Poppan har börjat vänja sig och förstå det lite mer. Iallafall så började jag med att hoppa något 40-50 hinder och sedan klättrade vi långsamt uppåt. Som ni säkert vet vid det här laget är jag ganska hopprädd när det börjar komma upp över en halvmeter, så nervositeten steg ju högre hindret blev. Vi kom iallafall till 80 cm, och sen hoppade vi av på ett lite lägre några gånger så att båda skulle få känna på något lätt. :) Har tyvärr varken bilder eller filmer att visa från det här passet men ni får en gammal bild på mig och Poppan istället...

/eve


Första avramlingen på Poppan...

Antar att denna film säger allt om gårdagens ridpass hehe... Nej men mer utförligt inlägg om dem senaste ridpassen kommer förmodligen imorgon, så länge får min avramlingsfilm stå för min del av bloggen... ;) Kan skylla på att jag red med Alvas bomlösa sadel, den är faktiskt lite svår att hänga med i och så hoppade ju Poppan jättetidigt och ett jättesprång också, så jag hamnade framför sadeln. ^^ Förresten så var det min första riktiga avramling på Poppan, stolt! 
/Eve
 

Funderar...

Fungerar dessa bra på ömhovade hästar? Det står att det ska göra det i alla fall. Om något provat dem får ni jätte gärna skriva hur de funkade :)
/Elin

När han är bra, är jag inte bra

Hej!
Det känns lite som om det är så ibland. Om hästen känns heeelt fantastisk, så pajar såklart min rygg. Idag har jag inte ens varit i stallet och ridit, men min rygg känns som om den har gett upp för tidigt. Det brukar hända efer lite ridning. När jag har ont i ryggen kan jag nämligen inte stå upp helt vanligt utan att det känns som om det är knivar i den. Jag står inte ut nu! Jag vill inte ha ont i ryggen nu, eller egentligen vill jag aldrig ha det. Men den här gången kom det vid helt fel tillfälle. Jag vill ju rida nu.
 
Ja, det blir ju inget stall idag, bara ligga hemma på soffan och vänta på bättre tider. Det är så tråkigt att bara vara hemma! Jag förstår inte vad jag gjorde de dagarna när jag inte hade häst varje dag. Kan inte tänka mig en dag utan stall, det är nog därför det är så jobbigt för mig att stanna hemma. Det krävs faktiskt ganska mycket för att få mig att inte gå till Nibbe. En dag utan honom känns som ett helt år.
 
Ida ska få rida eller promenera honom idag. Om hon hinner. Mamma får fixa stallet.
 
/Elin

Stallet snart...

Hej! Alldeles strax beger jag mig till stallet, tänkte bara uppdatera er lite först. Igår hade jag ett grymt hoppass, mer om det senare men vi slog höjdrekord!!! :D Tror att Johanna filmade så jag ska be henne att skicka dem så ni får se om det blev någon bra film också. Har tyvärr inga bilder. Igår gick jag med Elin ut på promenad med Nibbe för att fota lite, tyvärr svek Nicke (min kamera hehe) mig och det gick bara att ta typ 7 kort... Men ni ska få se ett som blev okej iallafall, fast Nibbe blundar. ^^ Idag har jag tänkt mig några språng igen kanske eftersom Poppan tycker att det är så kul att hoppa, men vi ska hålla oss på dem lägre höjderna och träna teknik istället. Min hoppsits är ju rutten, men den har börjat bli bättre. ;) Kanske blir att vi provar någon liten oxer också, har aldrig hoppat det med Poppan förut! Nu ska jag iallafall byta om till ridkläder och sen drar jag, tjingeling så länge!
/Eve
 

Hissar och dissa ridhjälmar

Vi börjar med dissar:
 
 
Egentligen gillar jag ingen av dessa hjälmar med denna modellen men den här, den var bara usch enligt mig. Det är bland det värsta jag vet med mocka, och i denna färgen också, blä.
 
 
Vad är det för material plastduk??!!
Skulle aldrig ta på mig den! Dålig matchning.
Jag tål inte ens att titta på den! Jag ryser.
Ingen bra matchning, och dåliga detaljer!
 
 
 
Nu till hissarna <3
 
Jag vet den är udda men jag fullkommligt ÄLSKAR den! Snyggaste jag sett! Ingen dressyr hjälm men en perfekt rida-hemma-och-hopp-hjälm. Jag vill ha den!
 
Inte alls lika snygg men en lite mer "diskret" variant. Gillar den också.
 
Den här modellen kommer nog aldrig dö ut. Så snygg men ändå stilren och modern på samma gång. Ja har en liknande :) Lite annan modell men samma märke. I <3 Charles Owen
 
Alla grejer är från Horsemeup.se
 
/Elin

Nu är han på banan igen <3

Hej!
Ingen hälta, inte varm. Helt perfekt!!! Jag vill bara skrika av lycka. Det känndes som om jag halkade ner i ett mörkt hål när jag såg att han var halt, men nu har jag äntligen lyckats kravla mig upp igen. Känns helt fantastiskt! Det är inte mycket som får mig att känna mig nere, men om det händer något med ponnyn...det finns inget värre. Man går och undrar hur de har det hela tiden. Att vara i skolan är hemskt! Man kan inte se hur de har det och man kan inte göra något åt det som eventuelt kan hända. Nej, usch! Jag vill inte ens tänka på det. Nu har jag en frisk ponny och då känner jag mig på topp igen.
 
Direkt när jag såg att han inte haltade bestämde jag mig för att gå en promenad. Så att han skulle få sträcka på benen efter boxvilan (vad det gjorde skillnad, om jag inte hade satt han på boxvila hade han säkert varit halt idag igen!!) Evelina följde med och skulle ta lite kort, men det var något med hennes kamera så hon kunnde bara ta typ 5 kort. I alla falll gick vi en liten bit. Han var extremt taggad (undrar hur det går med ridningen imorgon) och på hemvägen kom det en annan häst från ett annat stall som han absolut skulle hänga med till varje pris, haha. Han travade bedvid mig där jag gick, ibland galopperade han ibland gjorde han skänkelvikning och öppnor. Den lilla ponnyn, hehe! Han kan och vill visa det så att han ska få komma hem och gå ut i hagen. Han får mig att skratta i alla situationer! :)
 
Han fick även gå ut i hagen. Fast ensam. Jag vet inte riktigt om jag vill att han ska gå med andra hästar. Han skadar sig ju då. Han klarar sig utmärkt själv och har nästan alltid gått själv, men jag vet inte. Han ska i alla fall få gå ensa ett tag så skadan läker heeelt innan han går och busar med de andra hästarna. Det första han gjorde när han kom ut var att rulla sig, ordentligt, där som det är som mest lera. Haha, han gör allt för matte!
 
 
 

/Elin

Vinnaren av veckans blogg

Vi lottar nu en vinnare först och det blev!: 
Elin
Sedan tar vi den som var finast och bäst enligt oss:
JOHANNA OCH JULIA
 
Grattis till alla tre!!! :-)

Svar på frågestunden

Hej! Nu tänkte vi svara lite på frågorna. Jag (Elin) är väldigt förkyld så jag kan knapt prata, därför blir det ingen video. 
 
Vem är den bästa Johannan ni känner?
Svar: Det får väl bli Johanna från Ponnytokar. Vi känner ju ingen annan så...
 
Vem tycker ni rider bäst i stallet?
Svar: Det är olika i olika situationer. Alla rider bra på sin häst. Så vi tycker att alla är bra, vi är för olika för att jämföras.
 
Vilken häst tycker ni är sötast i erat stall?
Svar: Om vi inte får välja på Poppan eller Nibbe, blir det Pokèmon. Ärligt talat säger alla som kommer in i stallet att han är sååå söööt! ^^
 
Vad har ni för mål mer era hästar? 
Svar: Elins mål är att vinna en regional tävling. Evelinas mål är att komma ut på en dressyrtävling i år.
- Vilket är erat favoritmärke? 
Elin: HV Polo och Kingsland, går inte att välja bland dem. Evelina: Det var svårt. Jag är inte lika mycket märkesnörd som Elin, hehe. Men HV- Polo är snyggt.
Favoritshettis på ridskolan (+bild) 
Elins: Kalle Balik!
 
Evelinas: Bella!
 
Tryck på bilden för att komma till bildkällan.

Favoritprogram på tv
Svar: Hinner aldrig kolla på tv/Elin Ponnyakuten såklart /Evelina
 
Har ni några andra fritidsintressen än hästar
NEJ!
 
Vilken är era favoritfilmer? 
Svar: Jag vet inte, kanske She's the man/Elin Lejonkungen och Notting Hill så klart!!! /Evelina
 
Vad gör ni helst på en ledig dag om ni inte får gå till stallet? 
Finns inga sånna dagr/Elin Bloggar och är med kompisar/Evelina
 
Vilket land vill ni helst åka till? 
Danmark och tävla. Gillar inte att vara för långt bort!/ Elin England, U.S.A och Italien, tror jag /Evelina
 
Vilken är er högsta önskan? 
Tävla ponny-Kur såklart
 
Vad skall ni göra nu? 
Gå till stallet!
 
Elin hur går det med vår putsarblogg??
Inte så...bra...tydligen, hihi.
 
/Dressyrdrottningarna

Dagens ridpass

Hej! Idag red jag ju på det bettlösa, det gick bra! :) I början gick det helt okej men hon tyckte nog att det var lite konstigt och dessutom var hon vääääldigt seg så jag fick driva med sitsen och benen hela tiden, kommer nog ha träningsvärk i benen imorn... ^^ Mot slutet, efter ett par galopper, blev hon lite piggare iallafall och jag tror att hon tyckte det var kul, då gick hon bättre i formen också och gick faktiskt riktigt okej i galoppen också! :) Jag är iallafall nöjd med dagens ridpass alltså, och vi fick till det på slutet. Jag tror hon trivdes bra med det bettlösa också, inga dumheter! Så det blir nog hennes "huvudträns" framöver, även om jag kanske kommer använda det med bett när vi rider ut nu i början iallafall, jag försöker ju ändå rida så mycket med sitsen som möjligt vilket jag tidigare varit lite dålig på. Därför tror jag det är ganska nyttigt för mig som ryttare att rida med det bettlösa också, så att jag lär mig rida mer med sitsen och mindre med händerna för formen ska ju komma bakifrån och fram. ;) Imorgon får ni svaren på frågestunden också, förmodligen i ett videoinlägg!
Veckans blogg utses imorgon också, så att jag och Elin kan diskutera och utse vinnaren tillsammans. ;)
 
/Evelina

Uppdatering: Nibelungen Star

Hej!
Det var någon som komenterade att han/hon tyckte att Nibbe skulle vila om han är halt. Och det är klart att han gör det! Jag skulle aldrig, någonsin i hela mitt liv rida på en häst som är halt. Det är ju hur taksigt som helst mot hästen! Jag har inte ens tänkt tanken, skulle aldrig göra det för den dlen heller. Jag ville bara skriva det så alla har det klart för sig att Nibbe vilar tills han är bra! När han är bra sätts han i gång FÖRSIKTIGT.
 
När jag kom till stallet gjorde jag "stallet" först sedan tog jag in Nibbe och spolade av hans ben, borstade av dem och kratsade hovar. Inget i hovarna så det kan inte bero på det, han hade inget igår heller. Men han haltade rätt så mycket även i skritten så han får stå på boxvila tills han är bättre. Jag vill INTE ta några risker. Vill göra hältan så kort som möjligt.
 
Tävlingen som jag skulle varit med på, på söndag är såklart inställd. Vilket är jätte tråkigt tycker jag, hade sett fram emot nya erfarenheter och liksom bara få göra mitt bästa. Men en häst är ett djur och det kan hända vad som helst när som helst, det är bara att man accepterar det. Man lär sig att göra de bästa av situationen, tillslut!
 
/Elin

Hiss & Diss, Pannband

Hej! Kikar in lite snabbt för en kort hiss & diss, denna gången blir det pannband. ;)
 
Detta pannband får en diss, gillar inte döskallarna utan tycker bara att det är lite konstigt att sätta döskallar på ett pannband liksom... 
 
Detta däremot är fint tycker jag, enkelt men elegant! :)
 
/Evelina
 


Lite snabb bloggning bara

Hej! Idag blir det äntligen stallet igen, har för övrigt införskaffat mig ett bettlöst träns nu (igår), så det ska självklart testas! Tror att både jag och Poppan kommer trivas bra med det. Det blev det från Hööks som jag visade tidigare, om ni vill läsa mer om bettlöst kan ni kika in här, där hittade jag mycket info och hon som skrivit det har även varit och föreläst om hästens anatomi för oss på ängkullen. :) Nu börjar jag snart så jag måste tyvärr avsluta här, men är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om får ni gärna hojta till! 
 
 
/Eve

Halt ponny...igen

Hej!
När man kommer till stallet, ska hämta sin häst för ett så där grymt dressyrpass, och går ut i hagen. Ska gå över asfalten, kollar bak på hästen, ser att han knapt kan gå. Är det INTE roligt. Alla drömmar släcks ner för ett tag. Man har inget hopp.

Precis såhär var det idag. Jag tid in han, spolade benen kratsade ur hovarna, och precis som jag trodde är han varm. Inte lite varm den här gången, trots att jag spolade benen med KALLT vatten. Han reagerade dessutom genom att ta upp benet när men klämde på det, något som han inte brukar göra annars. Jag kollade honom när been var torra också. Då var TRE ben varma och ett normalt. Vi får hoppats att han bara busat lite för mycket i hagen.
 
Jag blir så fruktansvärt orolig!
Jag vill inte att han ska bli halt varje vecka!
Jag vill träna och tävla!
Jag tycker så synd om honom också!
Jag vill att det ska vara borta i morgon!
Jag klarar inte av någon längre hälta, jag gör det inte!
Jag skulle bli deprimerad!
 
SÅÅÅ SÖÖÖT!
 
/Elin

Grym träning 17/04

Halloj!
Igår var jag med och kollade på Ida och Pokèmons första hoppträning på läänge. Det tog typ tio minuter att åka dit, så det var inte så långt direkt. Hon red fram i paddocken. Pokèmon såg lite seg ut, ovanligt nog. Men väl inne i ridhuset, och efter lite uppvärmning, var han sig själv igen, fast lite slöare. Ida fick verkligen rida.Jag måste erkänna att även jag var jätte nervös och ville ha allt perfekt. Supersöt var han i alla fall KL-schabrak, luddmartingal, strass-träns, Jhon Whitaker-skydden. Blå-röd-vit stil på hela ekipaget :)
 
Tränaren var grym. Hon tänkte verkligen på ALLT känndes det som. Stor +. Fick Ida att rida mycket noggrannare, tänka på sådant som hon aldrig skulle tänkte på annars. Snygga svängar, STILLA händer, uppsammling innan hinder, och ökningar efteråt, upp med hans näsa. Hon tyckte att han hade lite dåligt självförtroende, men att det snart skulle vara borta om Ida red honom rätt.
 
Efter en ynka träning känndes det som om det var den rätta tränare för dem. De hoppade vattenmatta och allt. Låga hinder så att han vänjer sig. Efter sommaren sa hon att han skulle kunna hoppa ett stort plank som de hade där. Det tror jag på! Efter en ynka täning känns det som om det här kan gå bra på banorna i framtiden för dem.
 
Tävling på LÄRK. Nollade!
 
/Elin

Ni anar inte hur svårt det är att gå efter shema

Hej!
Ja, sheman är gjorda för att bli ändrade på! Så idag blir det dressyr. Det blir konditionsträning på...lör...jag får se. Det blir när det bli. Jag tycker det är bra att göra som man känner för, och idag känner jag för dressyr. Då gör jag det.
 
Det ska tränas på program, och att jag ska vara RIKTIGT mjuk i munnen på han. Jag kör utan nosgrimma, då ser jag om han gapar. När han gapar betyder det att jag drar för mycket. Ska träna på att han ska lyssna mycket skänkel och sits. Mycket tempoväxlingar så man får ett bra sug på bettet, han sa vilja gå fram, det är inte jag som ska sitta och sparka. Skritt-galopp-trav-halt-galopp-skritt-trav-galopp...
 
Världens bästa tempo övning. Fatta galopp från skritt vid ACEB, galoppera några steg sakta sedan av till skritt igen. Fortsätt så i några varv.
 
/Elin

Bettlöst träns

Hej på er! Nu är det så att jag funderar på (snarare har bestämt mig för) att köpa ett bettlöst träns till Poppan. Jag tror att hon skulle gå mycket bättre utan ett obehagligt bett i munnen och skulle framförallt bli säkrare, lydigare och mer samarbetsvillig. Många problem uppstår ju faktiskt av bett, till exempel flyr vissa hästar i stället för att stanna när dem får ännu mer tryck(/ ev. Smärta) i munnen och det är ju inte så konstigt egentligen... Iallafall så har jag funderat lite på det här tränset, det verkar vara det bästa för både mig och Poppan som jag kan hitta! Har ni åsikter och egna erfarenheter om det vill jag gärna höra! Styrningen ska funka så att när du tar i ena tygeln blir det ett jämt och smärtfritt tryck på andra sidan av hästens huvud som den svänger ifrån. Mycket bättre än ett bett som drar i munnen skulle jag säga, och tygeltagen ska ju bara komplettera sitsen. När man stannar tar man i båda tyglarna och det blir ett tryck runt nosen och nästan som en kram om huvudet, även detta ska ju bara komplettera sitsen om det ens behövs. Jag tycker att det verkar bra iallafall, va tror ni? Bildkälla: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300404

/Eve


Ingen dressyr...

Hej!
Kommer hem och det blåser typ storm ute. Bestämmer mig för att låta han vila av två anledningar.
 
Anledning 1: Det blåser storm! Jag vill inte ha skador på honom innan tävlingen. han koncentrerar sig inte när det blåser, blir bara tittig och kollar på annat.
 
Anledning 2: Jag vill INTE ha en lika seg ponny som förra tälingen. det blir bättre om han få vila idag. Jag vill ha en pigg och taggad ponny. Det är hans bästa sida!
 
Dessutom hinner jag kolla på Idas hoppträning :)
 
/Elin

Idag på schemat: Dressyr

Hej!
Idag är det dressyr som gäller.
Ska rida igenom programen inför söndag.
Han ska går hårt idag, så imorgon förtjänar han att få springa av sig i skogen.
Pokèmon har faktiskt första hoppträningen för 2013! Spännande :)
Ikväll (om jag hinner) tänkte jag rita lite bilder på hur jag brukar värma upp också!
 
Det är 99% säkert att Evelina ska följa med på söndag och då blir det förhoppningsvis mer bilder. Har inte en enda känns det som. Så det får bli på snygga grejer istället :)
 
 
 
/Elin
 

Vecka 16

 
 
/Elin

Hoppningsponny

Hello!
Det blev hoppning idag som jag egentligen inte hade tänkt. Jag var livrädd som vanligt, haha. Men en sak som jag antagligen hade bestämmt mig för i mitt undermedvetna, var att jag skulle slå Evelinas höjdrekord. Men när tjejerna frågade hur högt jag skulle hoppa sa jag bara: "Jag vet inte, 60 kanske." Men när jag väl satt där uppe på världens bästa ponny, och skakade, och hindret bara blev högre och högra tänkte jag: "Varför inte?"
 
Jag måste tacka världens bästa Evelina, Alva, Lovisa, Hannah och Johanna&Julia. För att ni tror på mig, och orkar stå ut med mig <3 och för att ni lurade mig till högre höjder. STORT tack!
 

Tillbaka till "berättelsen." Jag började med att värma upp lite smått, och galoppera fram honom. Han var lite seg, men han vaknade lite efter ett tag. Jag travade över bommar på ca 20cm som uppstart. Sedan var det dags att börja HOPPA, usch! Jag vet inte riktig vad hindret vi börade låg på. 40-50cm kanske. Han känndes riktigt bra och jag tränade på att han skulle lyssna på sitsen, utan att jag drog med handen. Det funkade perfekt, tyckte jag (Dressyrmupparna tipsade om det och jag tänkte att det måste jag testa.) Hindret blev högre och högre. Jag ville inte tänka på hur högt det var. Stackars Hannah som fick springa och höja hela tiden. Evelina och Hannah sa att hindret låg på 70 men det var 80 eller 75. Tillslut lurade mig till hela 90 cm!!!!
 
Jag fattar det inte, jag har hoppat 90!!!!!!!!! Tackarr igen till ni som hjälpte mig.
 
 
/Elin

Sorry för den dåliga bloggningen

 
Hej!
Ja, min bloggning har inte varit bra varken idag eller igår. Trots att jag hade hemstudiedag. Men det blev så sent i stallet, att det bara var att gå hem, duscha och sova. Imorses var det stressigt, så jag han inte med bloggning då heller. Ni får jättegärna komentera om det är något ni vill att vi ska skriva vad vi tycker om.

Jag tror även att frågestunden kommer avslutas till helgen. Så fråga på!
 
Nibbe longerades igår. Tränade på att hålla igång han hela tiden. Hans konditon är sämst, men det ska det bli ändring på! Han blev seg efter ett tag men då hittade jag ett longeringsspö att hålla i. Det räckte att bara hålla i det i några sekunder sedan var han på banan igen. Jag blev riktigt nöjd med honom. Han har nämligen inte gått så bra i longeringen förut, men igår var det verkligen skillnad :)
 
Ska precis, om en stund gå till stallet. Vi får se vad jag ska göra idag...någon gång i vecka ska jag i alla fall hoppa. Usch, jag blir rädd bara jag tänker då det! Men jag ska försöka klå Evelinas och Poppans höjdrekord. Viljan att vara bättre än någon annan slår vad som helst! Finns inget bättre.
 
Om jag hinner ska jag försöka hjälpa Lovisa och hennes ponny Jerry med ett dressyrpass. Det ska bli kul :)
 
 
Bildkälla     Ses senare!
 
/Elin

Dagen

Hej! Idag blev det halsring igen, gick rätt bra. Vi tog en sväng ut i samhället först och sen blev det paddocken. Imorn har jag tänkt en genomkörare i paddocken, kan ju hända att vi avslutar med lite i halsring också, det är ju så kul! :)) Jag vill bara påminna om frågestunden också, vi avslutar inte förrän vi fått in fler frågor! SÅ FRÅGA PÅ NU, HÄR HITTAR NI INLÄGGET!!!!!!!!!!!! Som ni kanske läste i Elins inlägg ska jag nog med på nästa tävling och fota, vi får väl försöka komma i säng hyfsat tidigt dagen före så att vi orkar gå upp vid typ 5, men det är nog ganska omöjligt hehe... Har iallafall tänkt ta med kameran till stallet imorn också, så att vi kan fota lite då! :)
 
/Eve

Hiss & Diss JH collection

Hejsan!
Tänkte hissa och dissa igen. Den här gången med JH collection.
 
Börjar med DISSARNA:
 
Riktigt ful enligt mig. Ser mästan ut som om jag gjort den själv, haha. Men jag tycker den är slarvig, känns som om de gjort den på tio min.
 
 
De här känns också som om de gjort på tio min. "Å, just det vi har glömt att göra senskydd! Ta de där skydden som ligger där och sätt ett JH märke på." Det köper jag inte!
 
Nu till HISSARNA:
 
Otroligt snygg! Älskar den vita paddningen och brodyren! Så ska det se ut hööks, bra!
 

Om jag någonsin har en brun sadel ska jag ha dessa extremt snygga stövlar! De är stilrena och med märket blir det heeelt perfekt!
 
/Elin

Börjar med Matte

Hej!
Nu kör jag igång med skoluppgifter.
Börjar med Matteutvärderning :)
 
 
/Elin

Tävling i Grästorp 13/04 div 2 omg 1

Hej!
Idag har ju hemstudiedag så bloggen kommer få lite mer uppmärksamhet idag. Jag tänkte börja med att berätta om tävlingen i lördags.
 
Jag hade sen start, vid ca 13:37 var min första. Jag red fram i lite drygt en timme, jag vet riktigt länge. Men min förra foderponny Sangria behövde det. Jag har ju inte hunnit lära känna Nibbe ordentligt med tävlingar, har ju bara startat två små klubbtävlingar. I alla fall var han lite seg i munnen så jag kämpade med att få honom mjuk. Han började bli riktigt seg när vi kom in på collectingring (vet inte riktigt hur det stavas.) Jag fick kämpa och kämpa för att få fram honom. Inne på banan känndes det som om han sov. Jag vill ju få så bra resultat som möjligt och blir stressad. När jag blir stressad glömmer jag av att använda benen så mycket som jag behöver, istället för ben använder jag händerna. Vilket är väldigt fel. Det ser fult ut och han blir seg och bryter av galoppen i höger varv.
 
Jag är inte nöjd med vad jag presterade! Det slutade med 62%. Jag blev rätt så förvånad efteråt. Jag är så besviken på allt med denna tävlingen. Men om man ser til det posetiva är det inte bara resultatpappret som man lär sig av. Utan det är såå många duktiga ryttare där ute. Man lär sig så otroligt mycket bara genom att titta på dem. Man har så mycket med sig hem att öva på och det är nog det som är så roligt, som gör att man längtar till nästa tävling för då lär man sig ännu mer. Jag har väldigt mycket inspiration som jag ska ta med mig och öva på. Till exempel att jag inte ska göra skänkelns jobb med handen!
 
Nästa klass var LA:1. Det var vid 16:56 så han hade fått stå och hö, jag hoppades på att han skulle vara piggare och det var han mycket riktigt. Men han var fortfarande inte pigg. Men han hängde ihop mycket mer. Jag fick driva och driva. Först är det en 10m volt, ökad trav och skänkelvikning. Sedan är det samma åt andra hållet. Jag var 110% säker på att jag hade gjort skänkelvikningen och var påväg mot halten. Men någon skänkelvikning hade jag inte gjort, så jag fick -2 poäng. När det hade hänt kännde jag att jag var värdelös. Men efter ett tag kom jag på att det inte spelade någon roll liksom gjort är gjort.
 
På LA:n fick jag 59%. Våran lagledare Manda tyckte att det var väldigt snålt av domaren. Även om jag red fel och han var extremt seg och jag red uselt kom jag 7:a av 13. Det tycke jag var bra för att vara första gången!
 
Nästa tävling på söndag ska jag tänka på allt som jag gjort fel denna gången. Desutom ska jag försöka släpa med Evelina så hon kan fota lite :)
 
 
/Elin

Halsring

Hej! Förlåt för väldigt dålig uppdatering från min sida senaste dagarna, har inte haft så mycket tid över för bloggen... Både idag och igår så har jag ridit, i halsring dessutom! Det är superkul verkligen, men vi har tränset på för säkerhetsskull nu i början iallafall. Jag tror att Poppan tycker det är riktigt kul och framförallt bekvämt att bli riden i halsring, hon känns mer avslappnad. Ett lite långsiktigt mål (eller väldigt långsiktigt) är att till slut kunna få till en riktigt fin form med fantastiskt steg utan att behöva tränset, med bara halsringen. Sen skulle vi åka iväg på massor av dressyrtävlingar och visa att det faktiskt går utan massor av skarpa bett osv. Fatta vad coolt alltså!  Jag tror att man skulle få en mer harmonisk häst som var mer arbetsvillig om man inte tvingar hästen att göra som man vill, det finns alltför många exempel på folk som drar och sliter i sina hästar (jag säger inte att jag är perfekt, ibland tänker man sig inte för man jag skulle aldrig slå Poppan så att hon fick ont). Man vill ju liksom att hästen ska göra som man vill för att den faktiskt vill det, och inte för att den får ont annars. Nu när vi ändå är inne på åsikter om hästhantering, tänkte jag bara ta upp lite av mina tankar om ledarskap också, lite fort bara. Självklart eftersträvar jag att vara en trygg ledare som är accepterad av min häst. Men om jag ska övertyga henne om att jag är en bra ledare måste jag ju själv först hitta mig själv och känna att jag är en bra ledare. Man kan inte övertyga någon om något man själv inte ens tror på. Man kan aldrig ljuga för en häst. Aldrig. Man kan aldrig dölja till exempel sin rädsla för en häst, man kan låtsas att man inte är rädd men hästen känner att man är det ändå. Jag tycker det är jätteintressant med hästars kroppsspråk och kommunikation som ni märker, lite flummigt kanske hehe... ;) Kände att detta blev ett lite rörigt inlägg, nästan som ett miniåsiktsinlägg mitt i allt... ^^Jaja, nu över till dagens ridpass!
 
Som sagt red jag i halsring idag, men självklart med tränset då det bara är andra gången. Hon var väldigt hungrig så det kändes som att hon inte alltid var jätte koncentrerad utan mest ville snappa åt sig gräs stundvis, men annars gick det väldigt bra och jag är nöjd. Vi galoppera och fick stopp med bara vikthjälperna och halsringen flera gånger, behövde bara använda tyglarna en gång. Det är svårt att styra med bara vikten än, men ibland fungerar det okej. Hon har varit väldigt svår att flytta för skänklarna tidigare också (kan bero på att hon inte fått plats i sadeln helt enkelt) men det är mycket bättre nu. Halterna däremot går riktigt bra nu, jag kan bestämma en punkt som vi ska stanna vid och de flesta gånger stannar hon så fort jag sätter mig tyngre och tar i halsringen, det känns kul att hon lärt sig det så fort! :D Red ju barbacka så klart, dels eftersom vi inte har någon sadel som passar riktigt bra och sen så känns det som att jag kommer åt bättre och att mina vikt och säteshjälper blir tydligare dessutom. Jag är iallafall nöjd med dagens ridpass, hade tänkt se om någon kunde fota eller filma lite när jag rider imorn också så får i se när vi rider i halsringen! :)) Jag bloggar nog inte mer i dag utan det får bli i morgon, men jag antar att detta inlägget räcker för det blev ju inte så kort precis... Dagens ridpass varvat med drömmar varvat med åsikter varvat med flum helt enkelt, hehe.
 
 
/Evelina

Varför ge upp så lätt?

Kom ihåg att detta inlägget är något som jag tycker. Det kan såklart finnas anledningar till att man väljer att strunta i, eller ändra på vissa saker. Det har jag full förståelse för.
 

En sak, eller egentligen flera, som jag stör mig otroligt mycket på är när folk tror att en sak inte går. Om de ska göra något med sin häst, och första gången funkar det inte riktigt som de har tänkt sig. De inbillar sig att det inte går. De får ett bakslag och de ger upp direkt. Istället för att tänka: "Okej, då provar vi igen då!" tänker de något i stil med: "Oj, det här funkade inte! Då vet vi det."eller "Han kan inte gå på tygeln, vi har gett upp." Varför? Jag försår inte varför. Jag tycker det är riktigt löjligt! Det KOMMER gå! De som säger såhär har de på något sätt blivit rädda för att det ska kunna hända dem eller hästen något, om den protesterar? Vågar de inte säga till sin häst? Vill de helt enkelt inte riskera att något ska bli fel, och struntar i det som de skulle göra? Orkar de inte med det slit som behövs när man ska fixa problemet?
 
Vi säger att man ska spola av hästen med vattenslangen, hästen protesterar genom att t.ex stegra. Om det hade varit jag som stod där skulle jag hålla i hästen, spola på marken så att den ser att det kommer vatten. Hästen kommer att protestera ett tag men det är bara att hålla kvar och spola försiktigt. Det kommer ALLTID att gå om man är bestämd men ändå försiktig. Man ska inte skrika på hästen när den gör fel, den kommer då bli mer stressad. Allt blir oroligt och det kommer vara svårar att få den lugn, så man kan spola. Det är ju självklart att det aldrig kommer gå om man bara spolar på och hästen ser inget, men känner att den är blöt. Tänk efter skulle du bli rädd om du fick vatten på dig men inte ser vem som spolar på dig? Man får tänka lite på hur man själv skulle reagera. Vi är ju nervösa när vi ska göra saker som vi aldrig har gjort innan, som första gången man ska åka balder. Man står ju och skakar i kön.
 
Jag tänkte dela med mig av några av mina egna exempel på det här. Det får bli Pokèmon. Jag har massor av exempel men jag vet ju inte om de hästägarna vill att jag ska skriva om deras hästar. Ingen som jag känner är såhär, de kämpar på med sina problem :) Men jag har sett andra som jag inte känner som skulle behöva ha hjälp eller i alla fall tänka efter lite. Man vill bara springa fram och hjälpa dem! De förstår ju inte vad de gör för fel och kommer antagligen inte komma på det heller, om de inte får hjälp såklart. Jag tycker faktiskt synd om dem!
 
Men nu till Pokèmon. När vi köpte honom sa de att han inte kunde gå på tygeln. Eller jo, lite i skritten och ibland i traven men inte i galoppen. De hade tydlinen gett upp hoppet om att han skulle gå på tygeln. Detta är ett utmärk exempel på det jag stör mig på. De ger upp alldeles för tidigt. Om de verkligen kämpar, vilket Ida gjorde men att han skulle gå i form. Slet och slet varje ridpass. Så går det ALLTID tillslut, det är något jag VERKLIGEN tror på! Sånt tar tid men man måste vara stark och orka kämpa! Alla klarar det, det är bara en fråga om man är lite lat. När man väl kommer igång är det kul att se den utveckling man och hästen verkligen gör tillsammans! Ett halvår senare vi köpt Pokèmon går han på tygeln varje dag hela tiden i alla gångarter. Det är INTE omöjligt att lyckas! Det tycker jag detta är ett fantastiskt exempel på. Man får mycket insiration av det. Det blir så bra när man är klar och man känner att man har gjort det själv, och att varenda dag av slit är värt det!
 
Just nu är Pokèmon svår att borsta på huvudet. Eftersom han har fått stötar av borsten. Det är lita konstigt men jag tror att det är såhär: Den som tagit av han ett fleecetäcke (oftast Ida) har blivt elektrisk. När hon sedan ska borsta har borsten också blivit elektrisk och han fått en stöt. Detta har antagligen upprepats några gånger och han har fått ont, blivt rädd för det och nu är han beredd på att få en stöt när han blir borstad på huvudet. Han brukar gå runt och rygga, ibland även stegra. Men det är bara att kämpa på, vara bestämd men väldigt försiktig ändå. Han är lite bättre men det är mycket kvar. (Nibbe och jag har inte kommit till några sådanna problem...än, haha. Det är därför jag inte skrev något om han.)
 
Till er som har sånna här problem vill jag säga: Att ni ska kämpa på, för om ni gör det kommer ni stå med en underbar häst om ett tag. Var inte rädda för bakslag. Det händer alltid när man börjar ta itu med problem. Ni får ALDRIG ge upp. Om ni gör det är risken stor att problemet kommer vara ännu svårare att lösa för ev. nästa ägare. Var bestämd men ändå väldigt försiktig. Tänk hur du skulle reagera med hästarnas ögon. Ni klarar det! Men jag tycker att ni ska prata med någon som kan först!
 

/Elin

Går till stallet

Hej!
Nu ska jag gå till stallet och fixa grejerna och vara med Nibben. Måste vara hemma vid 11 så vi kan åka till farmor. Det kommer antagligen lite updatering om tävlingen senare ikväll. Om jag inte orkar det kommer det imorgon för då har jag hemstudiedag och mer tid för bloggning. Snart kommer ett tidsinställt om...eller det får ni se då :)
 
Jag känner mig riktigt förkyld. Jag var ju ute från 7:30 till 19:30 igår så det är kanske inte så konstigt. Hade tänkt att jogga nu på morgonen (jag vet det inte likt mig men jag tänker börja med det) men jag har huvudvärk så det får bli imorgon.
 
/Elin

Varning för dålig bloggning sön 14/04

Hej!
Jag tänkte förvarna er om att min bloggning kommer vara usel imorgon. Jag ska nämligen vara hos min farmor på kalas.
Vi ses på måndag igen!
 
Snggase bilderna någonsin, haha!
 
/Elin

Speciellt...

Haha, kommer ni ihåg den där amerikanska hästshopen som jag hittade för ett tag sen? Kikade in där idag igen och hittade en del konstiga saker, vet knappt vad vissa är till för ju... Lite roligt ser det ju ändå ut, men vad tycker ni om att "spöka ut hästarna" så här? Fast grejerna kanske har en funktion, inte vet jag... ;)
 
 

 

Fodring kl 07:00

Hej!
Nu ska jag gå upp till stallet och fodra hästarna. Medans de äter ska jag gå igenom programen och packa klart. Jag har blivit nervös nu också. När jag vaknade tänkte jag; "Oj, det är tävling idag, hjälp!" Det har gått fortare än jag trott. Men jag känner mig taggad ändå. Vi kommer att få vara där till tidigast 18:00, eftersom det är en lagtävling och lag priserna delas ut efter alla klasser.
 
Hoppas Nibbe är på hugget. Men inte att så att han springer. Jag får inte vara nervös och bara styra, utan jag måste tänka på att jag ska rida programet.
 
/Elin

Dagen i stallet

Hej!
Kikar bara in här innan jag lägger mig. Som jag skrev förut var det riktigt geggit i paddocken, så det fick bli en tur i samhället med Lovisa och hennes ponny Jerry. Nibbe var taggad idag också. Det tycker jag är kul för imorgon ska han vara på topp! Hemvägen går alltid dubbelt så snabbt som ditvägen. Han länger på stegen så mycket och det blir jätteguppigt. Men han skötte sig bra idag, det var faktiskt första gången som han och Jerry blev ridna ut på tillsammans. 
 
Imorgon blir det inte en så tidig start som vi trodde. Min första start är vid ca 13:37. Jag som stressade så och fixade honom i raketfart. Jag flätade och spolade ben, borstade och tvättade mule och ögon, putsade träns och stövlar och sadel, borstade skydd och putsade dem lite, packade extra hö tills imorgon och massa annat. Ja, jag gjorde en hel del grejer och ändå var jag hema senast 21:30! Det är nog rekordtid tror jag.
 
I helgen kommer det komma upp ett inlägg som snälla Mathilda i stallet tipsade mig om. Vi pratade medans jag flätade och kom fram till jag det är en grej som jag stör mig väldigt mycket på, och som jag väldigt ofta stöter på. Mer säger jag inte, haha. Ni får se vad det är senast på tisdag. Men jag tror det kommer imorgon eller på söndag.
 


Har ni tänkt på hur alla tre ståt på rad med tre ben. Särskilt Pokèmon :)
 
/Elin
 

Veckans blogg!

Japp, nu kör vi på en liten veckans blogg-tävling! Vi lottar ut en vinnare och väljer ut en som vi fastnar lite extra för, alltså finns det två vinstchanser! Tävlingen avslutas på nästa fredag, så anmäl er nu. :) Kommentera bara "Jag är med" och glöm inte att länka din blogg i kommentaren så klart.
 
 
 
Kram Dressyrdrottningarna!
 

Skillnaden på att fota med och utan reflexskärm + dagen

Hej på er! Idag var det äntligen stallet igen! :)) Poppan fick vila idag också, men om allt ser bra ut med benet imorn så börjar vi nog skritta igång igen iallafall. Nu är det så att jag har lite bloggtorka... Hade tänkt få ihop ett åsiktsinlägg lite senare ifall det skulle vara kul? Vad vill ni att jag ska skriva om i såfall? Hade tänkt att det blir en liten veckans blogg-tävling som kommer upp senare idag också. Men som sagt, kom med förslag på vad jag ska skriva om!!! Så länge ska ni få ett exempel på skillnaden mellan att fota med och utan reflexskärm, lite halvkassa bilder i sig men ni ser stor skillnad i alla fall! Den översta är med och den understa är utan, båda är oredigerade. En reflexskärm kan göra mycket, speciellt om man ska fota i motljus (vilket jag för övrigt gillar eftersom man får ett fint ljus i bakgrunden och att kanten av till exempel håret, om man fotar människor, blir tydlig med ett fint nästan guldigt, magiskt ljus) då själva motivet lätt kan bli mörkt eftersom det hamnar i skugga. Då kan reflexskärmen lätta upp lite och ge ett varmare ljus. ;)
 
 

Kram Eve

Mycket att hinna med!!!!

Hej!
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu när det är så blött i paddocken. Men det får nog bli ett pass där ändå. Eller kanske inte. Kanske ett dressyrpass ute i skogen. Fast där är det så geggit och halt. Så det lutar nog mot att det blir paddocken, trots allt. En gegig häst på tävling imrgo :)! Jag behöver rida igenom programet ett par gånger så att det sitter tills imorgon.
 
Jag ska alldeles strax träna lite på LB. För jag har faktiskt glömmt av det lite, och man vill ju inte komma till en tävling och inte komma ihåg programet. Även om det bara är en förklass är det ju pinsammt att få avdrag för en felridning, som är helt onödig när man har all tid i varlden på sig att öva.
 
Efter program pluggningen blir det stallet som gäller. Jag kommer antagligen få träffa Evelina. Det känns som det var typ en vecka sedan. Senast vi sågs var i tisdags. Poppan har ju medryttare på onsdagar och torsdagar. S det ska bli kul att träffas igen.
 
På stallshemat står det väldigt mycket idag. Det ska ridas, fixas grejer, fläta man och svans, tvättas hovar och ben, fixa hö till låånga tävlinsgdan imorgon, packa, putsa, kolla startlistan, fixa nummerlappen, tvätta Nibbes ögon, lacka hovarna m.m. Ja, det är mycket som ska hinnas med! Kommer vara helt slut efter idag. Vi har desutom haft skoljogg så jag lär ju ha träningsvärk imorgon, usch! Jag ska sova så fort jag kommer hem, så at jag är på topp imorgon :)
 

Till grästorp ska vi Nibelungen Star och jag. Första "riktiga" starten tillsammans! Önska mig lycka till :)
 
 
/Elin

Neej!

God morgon!
När jag vaknar och tittar ut ser jag det här: SNÖ(!) utanför mitt fönster. Det är ju April och då ska det vara vår, vilkat jag nyss tyckte att det var. Men det blir tydligen en kall vår också :( Jag vill ju ha sommar nu! Det snöar inte lite heller, det bara öser ner!
 

Man ser inte hur mycket det snöar på det här kortet men det är mycket.
 
/Elin

Gothenburg horse show

Hej igen!
Jag längtar så fruktansvärt mycket till gbg horse show nu! Jag ska vara där på lördaged och ser mest fram emot dressyren. Det ska bli sååå kul! Mässan längtar jag också till, men jag ska spara pengar till den rosa kavajen :)
 
Ska ni dit?
 
 
/Elin

Riktigt nöjd ryttare och ponny!

Hej!
Dagen ridpass var riktigt kul. Han var taggad till tusen, jag med. Jag tog min revanch från igår på detta ridpasset. Övade på allt jag behöver öva på. Tillslut kännde jag att min träning gav lite resultat. Hoppas han känns såhär på lördag. Det skulle vara bra för resultatets skull. Men jaja, jag gör mitt bästa och får se vad som händer.
 
Jag red fram honom ungefär som igår. Började med öppnor och slutor i både skritt och trav. Övade på 10m volter. Samlade upp traven och längde, samma sak i galoppen. La mycket tid på 10m volter även i galoppen. Till sisst gjorde jag även lite förvänd galopp. Det var svårt i början då jag glömde hålla kvar han och ta bak ytterskänkel, så han bytte galopp. Det gjorde han riktigt fint men det var ju inte det som var meningen, tanken var ju att han skulle behålle galoppen. Ibald glömde jag driva och då blev det en avsaktning. Det är mycket och tänka på samma gång. Men när man tränar på det blir det lättare och lättare.
 
När jag hade värmt upp honom ordentligt började jag rida program. Vi har en hel del kvar att öva på men jag får träna hårt på det imorgon :)
 
 
 
/Elin

Frågestund

Nu har vi en frågestund här på bloggen, så att ni kan få reda på mer om oss och våra hästar, och om det är något speciellt ni undrar! Den avslutas förmodligen till helgen, det beror på hur många frågor vi fått in då. Får vi in tillräckligt många kanske vi svarar i ett videoinlägg också... ;) Så fråga på! Ni kan fråga precis vad som helst, om oss, hästarna, eller något annat så svarar vi så gott vi kan. Klara, färdiga, FRÅGA!!! =))
 
/Dressyrdrottningarna

Jag & Poppan, del 1

Hej på er! Tänkte att ni skulle få se del 1 av dem bilderna som blev på mig och Poppan på marken när fotade i helgen nu. :)
Vilken är er favorit?
 
/Eve

Vad tycker ni om: Horse Guards nya skydd och boots

Hej!
Kommentera gärna vad ni tycker om dessa grejer. Jag vill jättegärna veta vad ni tycker om dem:) Jag tycker själv inte särsikt mycket om dem faktiskt, men det är kul att veta hur andra tycker och tänker.
 
 
 
/Elin

Beger mig till stallet <3

Hej!
Nu ska jag gå till stallet. Ser fram emot att dagens ridpass!
Den här kavajen är sååå snygg!
 
/Elin

Torsdag

Hejsan!
Planen idag är att jag ska rida pprogram i paddocken. Vi fårr väl se hur mycket jag orkar, innan ryggen gör för ont. Jag vill verkligen kunna rida ett hårt pass idag och liksom ta igen träningen för igår, men vi får se. Hoppas han är sådär taggad som han var igår! Det skulle vara riktigt kul!
 
Idag i skolan är det föreläsning och orgenteringsteori...inte mina favoriter. Speciellt inte orgentring! Igår hittade jag ett papper från när jag gick i F-klass, där stod det: "Elin är myckt aktiv på idrotten. Hon hanterar bollsporter bra." När jag täste det tänkte jag bara: "VA?!" För det stämmer verkligen inte nu. Det är lite mer tvärt om nu för tiden.
 
Jag hoppas på fler bilder...snart. För just nu har jag inga!
 
/Elin

Vad är det som händer?

Hej!
Idag var det en konstig träning. Vi kom dit riktigt tidig, så att jag kunnde göra honom i ordning ordentligt. Jag hade redan lindat så det blev mycket tid sparat på det också. Jag skrittade fram länge. Han var supertaggad. Jag började jobba honom på lite längre tygel så han hunde såtäcka ut halsen lite i början. Segan tog jag upp tyglarna lite och började göra 8-volter och öppnor och slutar, också lite skänkelvikningar för att få honom så mjuk och böjbar som bara möjligt. Han var riktigt, riktigt superfin idag. Sug på bettet och framåt för skänkeln. Underbar var han! Jag lät han bara galoppera på så ett han fick länga på steget och sträcka ut sig. Sedan började jag krota upp galoppen, och korta upp den lite till för att göra mina superbra galop-skritt-galopp-skritt-övningar.
 
Det var då som jag började inse att min rygg gjorde oerhört ont. Jag försökte ignorera den men i min hjära var den som om en röst skrek: "Du har ont i ryggen! Hallå?". Det gick inte att strunta i det för det var ju sant! Jag kännde hela tiden den där smärtan som aldrig går att bli av med. Jag bet ihop och red ändå. Jag tänkte: "Elin, du är en mes om du inte klarar av en träning med lite ont i ryggen." Men allt eftersom träningen gick gjorde det ondare och det känndes som om jag hade belastat ryggen för mycket vi det här laget. Det gick inte att slutföra träningen. Jag vill inte dra på mig någor ryggskada mitt i allt nu.
 
Så jag fick avbryta mitt i träningen. Efter ca  30 minuter var det för mycket. Men jag hade hunnit rida i ca 1 tim, det blev ett litet pass i alla fall. Jag är besviken på mig själv att detta hände. För jag ville sååå gärna ta denna chansen ocg träna program. Men det är väl säkrast så här om jag inte hade slutat kanske jag aldrig kunnat rida igen. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Det var ju så synd! Värför just idag när han känndes så bra?
 
 
 
/Elin

Hiss & Diss, schabrak

Hej igen! Som jag skrev förut har jag nu knåpat ihop ett litet Hiss & Diss-inlägg till er, denna gången blir det schabrak som gäller. :)
 
 
En diss till detta schabraket, eller till färgen iallafall. Tycker att schabraket är väldigt snyggt i sig men färgen faller mig inte alls i smaken, finns i andra färger också tror jag och då blir det plötsligt mycket finare!
 
En hiss går till detta schabraket, tycker det är läckert, väldekorerat men ändå stilrent om man säger så! Som ni alla vet älskar jag ju mörkt marinblå också... ;)
 
/Evelina

Förlåt

Hej! Min del av bloggen har verkligen ekat tom både igår och idag, skärpning till imorgon! Igår gick jag iallafall en promenad ut i samhället med Poppan, då svullnaden på hennes ben bara är yttepytteliten nu. :)) Hoppas på att kunna rida henne snart igen. Det var mysigt som vanligt iallafall. Jag har ju varken stall idag eller imorn, och alltså har jag lite mindre att blogga om så ifall ni har några idéer eller önskemål tar jag mer än gärna emot dem med öppna armar! Hade tänkt att jag skulle fixa ett Hiss och Diss-inlägg till er som kommer upp lite senare, men annars har jag ingen aning om vad jag ska blogga om faktiskt! Förresten så ville jag bara påminna om frågestunden också, än så länge har vi bara fått in några stycken frågor och ni vill väl ha svaren i ett videoinlägg? ;)
 
/Eve

De säger att man inte kan köpa lycka för pengar

Hello!
De som säger att man inte kan köpa lycka för pengarna har inte riktigt tänkt efter på vad de egentligen kan köpa. De har antagligen bara tänkt på att man kan köpa datorer, mobiler, tv, mat, godis m.m. Då är det klart att man fattar att de inte har fått särskilt mycket lycka för de pengar de spenderat. Om de känner lycka över den saken är det nog en lycka som bara varar en liten stund. Det är inget man längtar hem till när man är på jobbet eller i skolan. Det är bara något som man upplever som en del av sitt liv.
 
Det som de inte har tänkt på är att man kan köpa är något levande. Som man kan vara med och som förstår en i alla lägen. Något, eller rättere sagt någon som aldrig sviker. Någon som aldrig skulle berätta en hemlighet om man inte vill. Någon som aldrig skulle vara dum mot dig. Någon som aldrig skulle bry sig om vad man har på sig. Någon som aldrig skulle slänga ur sig en massa elaaka kommentarer. Men också någon som alltid skulle finnas där när man behöver gråta ut. Eller den skulle också alltid finnas där om man är arg på någon och behöver ha någon att prata med, men en som aldrig skulle spria det vidare. Den kan ge en så mycket lycka som det går att få. Det finns nog ingen människa på jorden som kan ge tillbaka dena lyckan, men jag om det finns något sätt skulle jag göra det för att visa hur mycket den betyder för mig. Den skulle finnas där för att hjälpa en med alla dessa saker 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 12 månader och 365 dagar om året.
 
Finns det något som är bättre? Finns det något som kan ge en människa mer lycka än det här? Om det finns det undrar jag vad det är. För, för mig finns det inget hela universum jag skulle byta mot det här. Ingenting! Aldrig! Någonsin! Jag och Evelina har varsin. Vad kan det vara?
 
Ni har säker listat ut att det är en ponny jag skriver om. Den gör verkligen så mycket bra mot en. Ni som har en egen ponny vet säkert att det inte finns mågot som går att jämföra med det. Man kan gå till sin ponny när man är ledsen och den tröstar en alltid genom att bara stå och titta undrande. Han/hon liksom utstrålar en trygghet, så bara av attt vara i närheten känner man sig som världens lyckligaste människa.
 
Jag säger absolut inte att det måste vara en en ponny det kan givetvis vara en häst också. Det kan ju i stort sätt vara vilket djur som helst. Kanske inte ormar, spindlar och insekter för de är så äckliga att jag ryser så fort jag tänker på dem.
 
Ja, de som påstår att man inte kan köpa lycka för pengarna är nog antagligen inte djurvänner, för de har absolut INTE rätt om det. Jag tycker att de ska köpa ett husdjur, för de kommer göra dem mycket lyckligare.
 
 
/Elin

Onsdgasplaner och lite om igår

Hejsan!
Idag slutar jag halv två vilket är såå skönt. Jag riktigt trött nämligen. Jag vet inte riktigt varför, för jag lägger mig tidigt så det kan ju inte bero på det. Det beror antagligen på att det var lov nyss och lite senare kvällar, men faktiskt tidigare morgonar.
 
Men i alla fall står det en dresssyrträning på schemat vid 17:30. Så jag får skynd mig att packa för det har jag inte gjort än. Nibbe lär vara övertaggad, men han är världens roligaste att rida när han är pigg. Det blir så bra då. Idag blir det programridning, LA. Jag måste erkänna att jag inte har ridit igenom det än faktiskt.
 
Igår reg jag tå Nibbe. Riktigt kul! Jag hade inte ridit på mer än en vecka och då känndes det bra att det inte skulle bli ännu mer. Jag kännde på han, och han var som vanligt bara lite stel, men sånt går att fixa. Jag red faktiskt barbacka. Ni som känner mig vet att jag inte brukar göra det ofta. Så igår gjorde jag det, ovanligt nog.
 
Kom ihåg att vi måste ha mer frågor till frågestunden.
 
 
Tintin, Fina & Bella.
 
/Elin

Jag vill ha: Cavallo Piaffe

Det är nog de snyggase ridstövlarna jag sett på länge!
 
 
/Elin

Till er som vågar sticka ut på tävlingsplatsen

Hej!
Jag tänkte bara säga en sak till dem som vågar sticka ut på tävlingar (främst innom dressyren). Det är inte många som vågar detta, men till de som gör det vill jag säga att det är otroligt häftigt. Mina pengar ska nog sparas till en rosa kavaj. Den ser så coolt ut i mängden, enligt mig. Jag tycker såklart att det är fint med svart också men det är så vanligt, det är kul att se något annat ibland :)
 
/Elin

And we are back!

Hej!
Har precis fått klartecken att det inte är någon fara med Nibbe. Men han ska ändå skrittas och kännas av idag. Om han känns bra blir det nog lite trav också. Gå det bra idag blir det träning imorgon. Är sjukt taggad nu. Har inte ridit på mer än en vecka och det kliar i fingrarna efter att få göra det. Antagligen är Nibbisen lika taggad som jag, och jag förväntar mig en riktigt bra framåtbjudning.
 
Det var hur skönt som helst att vi kan köra på som vanligt. Det hade inte varit roligt att missa försa lagtävlingen, och laget behöver ju oss nu. Ska bli så himmla kul att se resultaten på våren och sommarens tävlingar. Nu känner jag att LC ligger långt bakom oss och att vi är redo för de lite högre klasserna.
 
Kom igen och kommentera på frågestunden har bara 2 frågor än så länge! Skriv allt ni kommer på.
 

Sötaste i världen är han!!
 
/Elin

Veckans planer:

Hej!
 Ja veckans planer ser ut såhär (jag börjar på tisdag för att måndagen redan har varit) :
 
Tisdag: Promenera med Nibbe och borsta honom länge och noga. Om jag hinner titta på Ida och Pokèmon med nya sadeln.
Onsdag: Ev. träna men antagligen inte. Idag får den och jag skrittjobbar Nibben.
Torsdag: Om han känns bra skritta och på slutet trava lite.
Fredag: Samma sak fast lite mer trav och lite galopp. Träna på skänkelvikningar och ryggningar.
Lördag: Frörhoppningsvis tävling.
Söndag: Vila. Jag ska till min farmor.
 

/Elin

Tisdagen

Hejsvejs!
Idag är det yttligaren en föreläsning i skolan, på grund av att det är hälsovecka. Idag handlar det om hur man sitter vid dator eller så. Tråkigt va? Jag slutar tre idag...usch. Men det blir nog inte så jobbigt, bara ämnen som jag tycker är helt okej. Det är svårt att komma tillbaka till skolan eller hur? Det tycker jag i alla fall. Jag har ju precis kommit hem och vill äntligen ha lov, men nej det kommer jag inte att få. Jaja, eler några veckor har jag kommit tillbaka till allt igen.
 
Nibben får vi se her det blir med idag. Det lutar åt en rejäl borstning och en långpromenad. Något som jag verkligen behöver, så dålig som min kondition är. Den ska förbättras här i vår och sommar. Vi ska ju springa kraftprovet med skolan (för er som inte vet vad det är: det är en löpning/gång runda i Tollhättan på 1,2 mil) jag gjorde det förra året och det är inte så farligt som det låter. Jag gick förresten trapporna upp i Eiffeltornet till andra våningen. Det gick inte att gå ända vägen upp till toppen då fick man ta hissen. Men visst är jag duktig?
 
Jag får försöka ta lite kort någon dag för jag har verkligen INGA kort just nu. Men det är det att jag inte hittar min kamera. Jag använder den aldrig så en ligger nog och skräpar någonstans. En sak som jag också måste göra är att köpa nya skor till stallet. Det ska inte vara vanliga stallskor, utan dt ska vara joggingskor. Jag vet, det är konstigt. Men när jag kommer hem efter en dag i stallet har jag så himmla ont i fötterna. Dessutom läcker de in och gjort så att jag fått världens största och blodigaste skoskav! Men man ska inte klaga men får tänka på alla bra saker man har här i livet som en egen ponny!
 
 
 
/Elin

Allt är så rörigt

Hej!
Ja, för stunden känns allt rörigt och oklart. Nibbe är inte halt längre men lite, lite varm om hoven. Han kommer att promeneras eller skrittas imorgon, det beror lite på. Träningen på onsdag kommer Ida antagligen att få ta. Jag behöver verkligen träna nu så det känns inte så bra att han är halt. Man vet ju inte hur det kommer sluta. Det är också tävling på lördag och jag hoppas innerligt att han ska kunna återhämta sig. Han har ju inte varit halt alls nästan bara varm, och han har inte vilat mer än en vecka, så han har inte hunnit tappa muskler. Jag är så fruktansvärt taggad inför lördagens tävling så jag vill inte att en varm hov ska sätta käppar i hujen för den.
 
Det är färsta lagtävlingen någonsin för mig. Div 2, och jag ska rida LA som jag aldrig har hunnit starta innan så det ska bli spännande! Hoppas att det går bra för oss om jag nu kan vara med, men det tror jag faktiskt. Det borde vi kunna om allt är bra.
 
Dagen i övrigt har varit bra. En lung skoldag, med inge direkt krävande lektioner. Förutom ett oförberett matteprov! Det känndes som om jag kunnde allt så jag är inte så orolig, men man vet ju aldrig. Förragången jag tyckte det gick jättebra och förväntade mig ett A, gick det inte riktigt SÅ bra, men jag var ändå jättenörjd. Jag var väldigt trött i skolan idag, för jag har ju inte sovit så mycket nu när jag har rest så. Passande nog hade vi en föreläsning om just somn. Den var faktisk riktigt tråkig. Höll på att somna, haha, skoja!
 
Vi var ju också på sadelutprovning med lille Pokèmon. Jag, och hela familjen är nöjda, med det. Först fick hon se på den gammla sadeln, och mycket riktigt den var KATASTORF! Vi hade ringt och beställt en sadel som hon skulle hämta hem, så vi provade den sen. Den passade bra vilket var jättekul! Vi får ha en lammullspadd så länge han har lite muskler. Det var en liten, liten sadel på 14". Jätte gullig var den! Det bästa är att det finns i rosa! Nej, usch det var nog bland det fulaste jag sett. Vi köpte svart, såklart.
 
Lite dålig bild men ni ser ju. Och förresten, förlåt för DÅLIG bloggning idag, ska skärpa mig tills imorgon! Lovar.
 

/Elin

The path of the horse

Hejhej! Nu har jag precis kollat på dokumentären The path of the horse", den var ju egentligen aktuell för ett bra tag sen, men jag har inte sett den förrän nu konstigt nog... Den var iallafall vädligt, väldigt bra, lärorik och tänkvärd, tycker absolut att ni ska kolla på den! Har kollat lite på Hempflings (en av personerna i filmen) filmer också, fantastiskt säger jag bara! Kolla in dem också så förstår ni säkert vad jag menar. Idag har varit en ganska vanlig dag annars, vart i stallet och träffat älsk så klart. Det blev lite borstning och trickträning idag, började lära in tricket "stanna" som jag pratat om, gick väl så där kan man säga. Hon ville inte stå still, och när hon inte kom på vad hon skulle göra för att få godiset blev hon jättesur på sig själv såg det ut som, haha. Vi får fortsätta träna helt enkelt. Hennes ben var iallafall betydligt bättre idag, svullnaden har verkligen gått ner rejält! Så om ett par dagar kan vi nog sätta igång igen, ser det bra ut imorn kanske vi kan ta en promenad då. Någon dag har jag tänkt släppa henne i paddocken och bara jobba på våran relation också, blev så sjukt inspirerad av filmen! 
 
/Evelina

Uppsuttna bilder, Evelina & Poppan - del 3

 
Hej på er! Idag blir det stallet senare, det blir nog lite mys i stallet bara, och kanske lite trickträning också. ;) Även om det är tråkigt att Poppan är halt och det inte går att rida just nu så är det ju lite bra också, för vi får ju mer tid till att bara mysa och göra annat skoj, som och träna trick till exempel, tror att Poppan tycker det är kul också. Tänkte att ni skulle få se några fler bilder från photoshooten här om dagen, så här får ni del tre av dem uppsuttna bilderna! :))
 
 
/Evelina

Rundvisning i stallet

Hej på er! Elin har ju uppdaterat er massor i kväll, så nu är det väl min tur att blogga lite också. ;) Idag har jag tränat lite trick med Poppan, även filmat lite när vi trickar så ni kanske får se en film snart på det om ni vill? :) Nu ska ni iallafall få se en annan film, vi fick nämligen in ett önskemål om att vi skulle filma hur vårt stall ser ut för ett litet tag sen, och nu när Elin äntligen är hemma igen så tog vi tillfället i akt och fixade det idag! Nu ska ni alltså få en liten rundvisning på Stall Ängkullen! Gillar inte att se mig själv på film, min röst låter ju helt pipig, speciellt när jag pratar med Poppan ^^ Sedan kommer Poppangnägget in mitt i allt också, hehe. Vi hade verkligen svårt att vara seriösa, men vi försökte så gott vi kunde så jag tror att ni fattar även om ni kanske får er ett gott skratt då och då, men det är ju bara bra egentligen! ;))
 
/Evelina

Läget med Nibben

Hej!
Är på riktigt blogghumör idag så jag får passa på innan jag somnar, är väldigt trött nämligen. Nibbe kommer att vila sålänge han är varm om hoven vilkett han var idag. Han kommer att få vila imorgon också, även om han inte är varm. Jag vill inte ta några risker, så han blir halt igen om några dagar. Munnen får ju också vila då.
 
Man lär sig ju något nytt varje dag och idag har jag lärt mig att en vargtand är en liten extra tand. Stackaren han hade säkert jätte ont av den. Konstigt att veterinären inte såg det på besiktningen...men det var ju bra att den är borta nu i alla fall.
 
Nu ska jag gå och duscha sedan ska jag sova. Taggar inför skola imorgon...usch jag orkar inte! Vi har ju precis kommit hem och jag vill ha en vecka till ledigt så jag kan ägna den i stallet. Men jag får ta igen det denna veckan och vara där ännu längre.
 
Längtar till stallet.
 
/Elin

Hiss/Diss- Eskadron

Tjaba!
Som ni kanske har märkt älskar jag att hissa och dissa så här kommer en till, den här gången med Eskadron. (Älskar deras skydd!!)
 
Diss:
 
 
Detta täcket var faktiskt fult, enligt mig. Det skulla ha varit snyggt utan det fula, glansiga krysset. En DISS!
 
Snyggaste bootsen någonsin. Hade sånna på Sangria de var riktigt snygga och bra. En HISS!
 
/Elin

Mina tankar om: Hästmänniskor och deras onödiga kommentarer

Som jag skrev, för det gjorde jag va, kommer det här ett inlägg med mina tankar om: Hästmänniskor och deras onödiga kommentarer.
 
Det är konstigt att vi hästmänniskor helatiden klagar på varandra och varandras hästar. Nu tycker jag att det ska vara slut! Jag är trött på det och jag lider med de som är drabbade. Ni som trycker ner: Varför? Ni som blir drabbade: Be strong!
 
Jag håller med Evelina helt och hållet i detta ämnet! Har man den "billigare" varianten av utrustning kan man fortfarande prestera lika bra som en preson som har den "dyrare". Jag har till exempel en kavaj från Hööks som kostade ca 500. Spelar det någon roll? NEJ! Stör det mig i min ridning? NEJ! Att någon annan tittar på mig när jag tävlar det är jag säker på. Men jag tycker inte att det spelar någon roll. Den typen som bryr mig är jag inte men jag vet att de personer som gör det får extremt dåligt sjävförtroende. De trycks ner ända till botten av elaka kommentarer. Vilket är fruktansvärt! De kanske tillslut inte vågar visa sig i stallet. Och allt detta bara på grund av t.ex deras kläder? Tänk efter hur löjligt detta låter, och kom ihåg det till nästa gång du tänker säga en dum komentar. Bara några få ord, som du kanske inte tror den personen hör, kan skära djupt in i den personens hjärta!
 
Jag vet att alla har gjort detta någon gång. Men jag tänker inte vara med sparka på en person som redan ligger! Tänker du? Det här stör otroligt mycket överallt. Du som gör detta ofta, av vilken anledning? Jag tror att det är avundsjuka det oftast beror på. Att man kanske känner att man inte lyckas så bra med sin häst eller någonting som gör att man inte känner sig lycklig, och därför blir avundsjuk på de personer som gör det. Då klagar man på deras utrustning, eftersom man har en "dyrare" själv. Om man inte lyckas så bra med sin häst tycker jag att man ska sluta lägga energi på att klaga på andra och lägga den energin på lyckas. Då kommer det gå, det är jag säker på. Du kommer bli mer omtyckt i stallet, du kommer få mer vänner och du kommer att få en bra relation med din häst. Jag ser ingen anledning att inte göra såhär. För vad vinner du på när du säger den där elaka kommentaren? Ingenting.
 
Du som blir drabbad av det här. Håll huvudet högt! Om du bara fokuserar på dig, din häst och ridningen, är det DU som kommer att vinna på det i längden! Det är DU som är den lyckliga vinnaren. DU är den som är starkast. Skit i om utrustningen inte matchar eller var lite billigare, den funkar och det är det ENDA som räknas! Bry dig inte om de som tittar ner på dig, du klarar dig utan dem. Tänk efter, du har en häst att rida (ridskolehäst eller egen häst/ponny) och du har ridkläder att ha på dig som funkar oavsätt om det är märke eller inte och du är lycklig med din häst/ ponny. Finns det något som är bättre?
 
Snygg bild va, hehe?
 
/Elin
 

Varför händer det som inte får hända när man inte kan göra något åt det?

Hej!
Igår när vi kom in i Sverige fick jag ett sms av stallägaren att tandläkaren hade varit hos Nibbe som planerat. Det var bara det att det var inte en vanlig raspning, utan det var tandutdragning. Han hade en vargtand som behövdes dras ut och han var vass i på några ställen. Jag är extremt tacksam att de upptäckte det och att vi bokade tandläkartid för honom. Men jag blev så chockad för när han besiktigades, innan vi skulle köpa honom, i Januari tror jag att det var. Sa veterinären att han bara hade lite lös tandsten som man kunnde pilla bort själv. Det var anledningen till att vi tog hit tandläkaren, att han skulle kolla på honom och ta bort tandstenen.
 
Jag vet inte ens vad en vargtand är. Är det att den är så vass? Eller är det hål i den? Kan det vara att det var i vägen? Jag har ingen aning! Och jag känner mig så okunnig. För jag skulle kunna ha sett att han hade en sådan tand och tagit hit tandläkaren tidigare. Men jag också lite arg att veterinären som besiktigade honom inte såg det! Men vem vet kanske han inte hade det då? Så jag ska inte skylla på hon/han, för jag vet ju i stort sätt inget om tänder.
 
Tandutdragning var inte det enda som hände honom under denna veckan. Han hade sett lite halt ut en dag och fått stå i sjukhage. Jag skulle tro att hästarna har fått vårkännslor och busat i hagen lite. Eller att han fått en spark. Men man vet ju aldrig.
 
Det är saker som dessa som jag inte gillar att åka bort. Jag har ingen kontroll över situationen och kan inte göra något åt saken. Jag hatar det! Det är ju inte precis första gången våra hästar råkar ut för någon olycka som sätter stopp för tävlingar och träningar. I sommras när vi var ute med våran båt fick Pokèmon världens otäckaste spark-sår mellan bakbenet och magen så att han inte kunnde ridas på ett tag. Det vi inte visste då var att Evelina hade köpt Poppan då och hon hade kommit hem till Ängkullen då. Det var antagligen ett rangordningsbråk och någon häst fick in en träff.
 
Egentligen skulle jag ha tävlat idag men det ställs tyvärr in på grund av detta. Han kanske har jätte ont i munnen och måste ridas på Hackamore? Eller så är han fortfarande halt och ka inte ridas alls? Vi får se jag ska ju upp till stallet snart och plåstra om min lilla sjukling. Det ska bli så himmla roligt att se alla igen. Inte minst Pokèmon och hans rygg.
 
 
/Elin

Äntligen hemma!

Hejsan!
Äntligen hem till Sverige, stall och blogg. Gud vad jag har längtat! Det känndes som om jag var borta i ett år, men att jag nyss åkte iväg. I Paris var det väldigt annorlunda än här hemma. Jag så t.ex aldrig någon skylt där det står hur fort man får köra. Det var heller inte ofta det var filer man skulle köra i. Utan där var det bokstavligt bara: TUTA OCH KÖR! Så första dagarna känndes det hur konstigt som hellst med trafiken. En annan sak som är så olikt fårn Sverige är att ALLA äter ute hela tiden. På kvällen vaknar staden till liv, och när vi är jättetrötta äter alla för fullt på alla stadens resturanger. Resturangerna är väldigt många, men också väldigt så oftast.
 
Jag älskar att äta frukost på hotel, i Tyskland (där vi stannade på vägen) var det riktigt mycket frukost. Men i Paris var det inte alls lika mycket, vilket förvånade mig. Lunchen och middagen var nog det godaste jag någonsin ätit.
 
Men nog om mat och hur det är i Paris! Jag är tillbaka och nu ska det bloggas. Kommentera gärna om det är något speciellt som ni vill att jag ska blogga om. För några veckor sedan skrev Evelina om Hästmänniskor och deras onödiga kommentarer, jag tänkte skriva mina tankar om det också.
 
Nu ska jag snart till stallet och träffa alla hästar och ponnyer och såklart alla stallkompisar. Jisses vad jag har längtat efter er!
 
Jag vet att ni har sett den här bilden men jag har inte så många andra just nu...
 
/Elin

Dagen + uppsuttna bilder, Evelina & Poppan - del 2

Hejhej! Idag har det blivit en del trickträning, och lite mys i stallet helt enkelt! Tror att Poppan tycker det är superkul att träna trick, dels är det ju lite annat än det vanliga och även fast jag inte kan rida eller göra något sådant nu så får hon ju ändå sitt mentala behov tillfredsställt, och så får hon ju godis också hehe. ;) MIn häst är otroligt lättlärd måste jag säga, bara på idag lärde hon sig ett nytt trick! Tror att om hon väl lärt sig principen och att man tränar ofta och korta stunder så går det ganska fort! Jag lärde henne att lyfta båda frambenen bara genom att peka på dem, alltså lyfter hon nu på höger framben när jag pekar på det och säger "upp", och vänster framben om jag pekar på det och säger "upp". Lite roligt trick måste jag säga, nu kan hon lyfta benen själv när jag ska kratsa hovarna haha. ^^ Tanken är väl att jag ska kunna använda detta som grund till många andra trick, så som buga och spansk skritt till exempel. Så småningom hade jag tänkt börja med dessa trick också, då först från marken så klart, men det är nog bra om vi tränar mer på det här först så att det sitter ordentligt! Nästa trick som vi ska träna in är väldigt användbart skulle jag tro, nämligen att stanna och stå kvar när jag ger tecken/kommando, så att jag till slut ska kunna parkera henne om jag till exempel behöver gå och hämta något lite snabbt. 
 
Poppan var urgullig idag, hon visade nämligen att alla ledarskapsövningar lönat sig och även fast jag inte tänkte på det just då så gjorde hon det. Hon skulle in i boxen efter att vi myst lite i stallgången och få äta, så jag tog henne i bara grimman så att hon fick följa efter löst helt enkelt. Självklart släpper jag inte henne ur sikte och går nära så att jag kan ta tag om det behövs, men hon följde snällt efter och stod så fint och väntade medan jag krånglade med att få upp låset på hennes boxdörr (man behöver lyfta boxdörren för att få upp det)... När jag öppnat tänkte jag inte så mycket på det, utan förväntade mig att hon bara skulle gå in helt enkelt. Först tog hon ett steg in, men plötsligt stannar hon till och backar tillbaka igen, som om hon glömt av sig. Där stod hon tills jag gick in och då följde hon efter mig när jag svängde runt och väntade tills jag tagit av grimman, då gick hon för att kolla om det låg någon mat i krubban osv. Fattar ni hur stolt jag blev?! Det är ju precis det här vi har tränat på, och även om jag glömmer av det ibland så kommer hon ihåg och gör det ändå. Vi har nämligen tränat en del på ledarskap, så enkelt som att hon ska gå bredvid min axel och inte gå förbi, att hon ska stanna när jag stannar osv. Eftersom hon är ganska glupsk av sig, och tidigare även bara trängt sig förbi för att komma åt maten även om det råkar stå en människa i vägen, så har jag även tränat och satt upp en liten regel om att hon alltid ska gå in och vända sig om i boxen och vänta tills grimman är av innan hon dyker ner i höt. Tänk att hon faktiskt gjorde detta helt självklart utan att jag behövde korrigera henne eller ens tänka på att visa henne att det var det jag ville att hon skulle göra, stolt och lycklig Evelina här! Det känns verkligen som att jag och Poppan kommit närmare varandra och utvecklat en alldeles underbar relation, hon är min bästa vän och jag hoppas att hon älskar mig lika mycket som jag älskar henne! <3 Hehe, kände att det blev att lite långt inlägg här, men behövde skriva av mig lite, förstår om ni inte orkade läsa allt... ^^ Avslutar inlägget med andra delen av dem uppsuttna bilderna från igår, har massor fler så håll utkik efter kommande delar! ;)
 
 
/Evelina
 
 

Mys och trickträning

Hej! Snart ska jag äta frukost (för övrigt blir det lyxfrukost idag, pannkakor, mums! ^^) och en stund efter det bär det av till stallet! Får se vad jag och Poppan hittar på idag, det blir nog bara lite mys i stallet helt enkelt, en ordentlig borstning och kanske lite trickträning också... Vet inte om jag berättat det, men jag har lärt Poppan att nicka så hon kan svara (fast bara ja än så länge, tänkte lära henne att skaka på huvudet också) på frågor, det är jättekul och hon är så söt! Om ni vill kan jag försöka fixa en film någon gång så ni får se? Bjuder på en liten rolig animering från gårdagens photoshoot så länge, haha! ;)
 
 
/Eve

Hiss/Diss- Hv Polo

Hv Polo är mitt favoritmärke så det blir lätt att hissa, och vi får väl se om jag hittar något att dissa :)
 
Här kommer hissen:
 
Den här är supersnygg enligt mig, en HISS!
 
Alldeles för lite detaljer för att vara Hv Polo, en DISS!
 
/Elin

Uppsuttna bilder, Evelina & Poppan - del 1

Hej! Förlåt för dålig uppdatering idag, jag har varit i stallet hela dagen! Poppan vilade idag, då hon halkade omkull på en uteritt igår och på något sätt slog i frambenet som hade svullnat upp en del. Det verkar inte vara någon fara, och svullnaden har redan gått ner rejält men hon ska iallafall få vila tills den lagt sig helt. I morses sköljde vi benet i kallt vatten, och det ska vi göra imorn med, sen så är det ju bara bra för henne att röra lite på sig så hon går ute i hagen precis som vanligt! Eftersom jag då hade massor av tid över idag och var på riktigt fotohumör blev det massor av nya bilder! Hade två underbart knäppa men roliga medhjälpare, nämligen Johanna och Savannah, som fick antingen sköta reflexskärmen, hålla Poppan eller fota när jag skulle va med på bilden. I början hade jag egentligen bara planerat in att fota Poppan idag,  men eftersom Savannah kom på att det skulle vara såååå fint med bilder utan vanlig utrustning så som träns och sadel så hoppade jag till slut upp för att se om jag fick till lite bra bilder så istället eftersom min grundplan inte fungerade så bra hehe... ;) Vi fick faktiskt till en hel drös fina bilder som ni självklart ska få se! Det blev så många så att jag delar upp dem i två delar, en med bilder på mig och Poppan på marken och bilder på bara Poppan, och en del med uppsuttna bilder. Dessa delar jag sedan upp i ännu mindre delar, för jag tror faktiskt att jag fick  nästan 300 bilder bara idag! Det kan hända att ni får se lite behind the scenes- och failbilder nån dag också, det blev väldigt mycket skratt och konstiga miner, hehe.... Nu ska ni få se några bilder när jag sitter på, berätta gärna vilken som är eran favorit! Alla bilder är fotade av Johanna. :)
 /Evelina
 

Hiss/Diss- Kingsland

Hej!
Tänkte hissa och dissa lite grejer från Kingsland.
 
Egentligen är det ett märke som jag gillar meg här är dissen:
 
Den här var ful tycker jag. Den är tråkig grå, och den passar inte in med deras andra grejer. DISS!
 
Här är hissen:
 
Jag tyckte den här västen var supersnygg så den får en HISS!
 
/Elin

Vackert ljus

Hej! Häromdagen när jag var färdig med allt i stallet och väntade på skjutsen hem, bytte jag till mitt fasta 50mm-objektiv och tog med min kära kamera (Nicke heter han numera förresten ^^) ut i hagen för att fånga lite vackra bilder. Solen hade börjat gå ner, så det var riktigt härligt fotoljus ute! När det är soligt kan det ju annars bli väldigt hårt ljus och hårda skuggor, men denna dag var det perfekt att leka lite med det mjuka ljuset! Jag kan inte så jättemycket om just ljuset och ljussättning, men jag tycker att det är väldigt intressant då det höjer bilderna rejält. Tänkte iallafall visa er två bilder från den här dagen, är nöjd med både fotning och lite efterbehandling (bland annat höjt upp lite färger och gjort bilden varmare med en ljust orange ton) av båda. :))
Jag vet att det blivit en del inlägg med nästan bara bilder, men de två senaste dagarna har det inte vart något stall för min del så jag har inte haft några ridpass eller liknande att skriva om. 
 
/Evelina

Min ridhistoria

Såg att Elin skrivit ett inlägg om sin ridhistoria, så tänkte att jag också skulle göra det! Det började när jag var ungefär 6 år, då började jag rida på TFRK. Min kompis red där, så det var väl mest därför jag började rida egentligen! Samtidigt som jag red på TFRK, eller Ängens gård som det också kallas, tog jag några privatlektioner med min kompis hos Anna på ängkullen, fast då hade hon inte startat upp den riktiga shettisridskolan än. Jag red på Ängens gård i ungefär 4 år, innan jag faktiskt började tröttna lite. Vi bytte ridlärare hela tiden, och jag hade nog blivit lite rädd för hästarna där då dem inte alltid var så snälla och jag inte var så gammal. Jag slutade på TFRK och nästan ett år senare började jag istället på Ängkullens shettisridskola! Där trivdes (eller ja, trivs kan man väl säga, även om jag inte går på ridskolan längre) jag väldigt bra, och slutade endast för att jag blev lite för stor och kände att jag inte hade så mycket mer att lära där. Under en liten del av tiden som jag gick fortfarande på Ängens gård red jag även en liten russ/welshkorsning som kallades Bella, hon var ganska ung men jag lärde mig mycket på henne! 
 
Jag och Bella.
 
I början av sommaren 2011 (tror jag det var) red jag även en shettis som heter Tummen som stod på Ängkullen då. Tyvärr såldes hon men vi hade kul den tiden som det blev!
 
Jag och Tummen.
 
I slutet av min period på shettisridskolan var jag fodervärd på en c-ponny som heter Mindy, otroligt snäll häst som inte skulle göra en fluga förnär! Jag lärde mig och utvecklades mycket med Mindy, och vi hade jätteskoj tillsammans. Det var först när jag började rida Mindy som jag fick upp ögonen mer för dressyr. Tyvärr hade Mindy både spatt och en förfärlig hosta, och det var inte alltid som det ens gick och rida när man kom dit, och jag red ju bara henne två dagar i veckan då jag slutade på ridskolan strax efter jag börjat rida Mindy. När sommaren kom skulle Mindy få vila för att se om det kunde bli bättre, och då började vi se oss om efter en annan häst... Det hela slutade ju med att vi köpte Poppan, det bästa som någonsin hänt mig! Poppan är min vän och jag skulle aldrig vilja lämna henne ifrån mig, även om det så var för en sm-ponny! Hon lyser upp min dag! Slutligen får ni se ett par bilder på mig och Mindy, och kanske någon bild från när vi provred Popselopsi också. ;)
 

/Eve
 

Saknar dig tjejen


Några bilder från i söndags

Hej! Tänkte bara visa några bilder som fotades i helgen, tyvärr var det väldigt soligt där vi var och jag ville inte krångla till det allt för mycket genom att hitta nya ställen och vinklar när Alva så snällt ställt upp på att fota mig en kortis även fast hon helst ville leka med Annas dotter Freia. Men det blev fina bilder ändå tycker jag, dem utstrålar kärlek och trygghet. <3 Vilken gillar du bäst? Jag gillar alla men mina favoriter är nog tvåan och trean. 
 

Bloggtävling

Hej! Nu är jag med och tävlar om detta supersnygga fleecetäcke, tror att Poppan skulle bli väldigt fin i det! Vill du vara med och tävla klickar du HÄR! Så nu håller jag tummarna för att jag för en gångs skull vinner, brukar aldrig göra det när det gäller sådana här tävlingar... ;)
 
 
/Eve

Hoppning med Engla...

Hej på er! Här om dagen hoppade vi lite med den ena miniatyrhästen i stallet, Engla, och självklart fotade jag! Det var jag och Mathilda som hoppade med henne, först i grimskaft, och sedan fick hon springa själv. ;) Tänkte att ni skulle få se lite bilder från det nu, visst är hon söt?!
 
/Eve

Hiss och Diss

Hej! Här kommer en liten hiss och diss från mig igen, då vi fått önskemål om det! :)
 
Den här grimman får faktiskt en diss av mig, jag tycker oftast att hööks egna märke, JH collection, brukar ha ganska snygga saker, men den här gillade jag inte alls! Tycker att färgerna lyser lite mycket och det känns som att dem inte riktigt passar ihop. 
 
Detta pannband är väldigt snyggt tycker jag! Jag gillar svängda pannband och det var stilrent men ändå lite blingbling om ni förstår vad jag menar! En hiss från mig alltså. ;)
 
/Evelina

Pokèmon

Hej!
Pokèmon är en pigg liten herre på 17år som min lillasyster äger. Han är en ganska liten B-ponny, endast 126cm i mankhöjd och ganska mycket manke. Han älskar att hoppa och galoppera. Lite busig är han också.
 
För några veckor sedan hade vi en sadelutprovare i stallet hon var jätteduktig. Hon sa att om en sadel inte passar märker man det på hästen genom att den kanske bockar, fattar fel galopp eller vägrar på hinder (hoppar ofta bara upp till en viss höjd.) Hans sadel hade legan så konstigt den dagen tyckte vi och när de hoppade vägrade han som vanligt när vi höjde till 70cm. Vi tog fram Pokèmon så att hon skule få ta en titt på honom. Jag anade att hans sadel inte skulle passa. När hon kollade på honomsa hon bara: "Han har ont, det ser jag direkt." Det var som om någon hade kört in en kniv i hjärtat på mig när jag hörde de orden! Tro mig, det är inte roligt att få veta att ens häst har ont i ryggen.
 
När hon så det så såg man ju på honom att han inte hade några muskler på ryggen och manken alls. Sadeln har liksom format honom efter sig. Så ska det absolut inte vara! Sadeln ska ju vara formad efter hästen.
 
 
Han ska aldrig behöva ha den sadeln igen. Nu tömkörs han ca 5 dagar i veckan. Ibland rids han barbacka med en mjuk padd så att hans rygg skadas så lite som möjligt. Efter redan en vecka började men så att han hade börjat bygga upp vid manken. Efter lovet ska vi åka och prova ut en sadel som passar till honom. Så att Ida kan börja hoppa och tävla, som hon vill.
 
/Elin

Dagens hoppning!

Hej! Idag har jag hoppat med Poppan, superkul! Jag sa innan att jag skulle hoppa 40 cm, kanske 50 cm, för precis som Elin är jag lite nervös av mig när det kommer till att hoppa lite högre, men Johanna var med och då gick det som det brukar gå då. Alltså blev det mycket högre än jag räknat med, vi kom upp i 70 cm! Vårt rekord är 75, har tänkt att mitt mål i år blir någon stans runt 90 cm. Poppan skulle hoppa det som ingenting, men det är jag och mitt psyke som måste klara av det... Började med att hoppa lite lågt, och så höjde vi allt eftersom. Hoppade 70 cm två gånger, eftersom min sits första gången var förfärlig! Lånade Alvas bomlösa sadel och hoppade med, jag är inte alls van med den och eftersom jag redan jobbar på skänkelpositionen och min hoppsits över huvudtaget så blev det inte bättre av den precis... Benen åker bak jättemycket vilket dem redan har en tendens att göra, så jag ville få till det bättre en gång. Hon sprang förbi två gånger innan vi kom över, tror hon började bli lite trött (även om hon knappt behöver ta i) och sen så höll jag inte om ordentligt heller. Men sedan kom vi över, med en aning bättre sits den här gången också. Efter det sänkte vi ner till en halvmeter igen, så hoppade jag det och sedan fick Johanna prova några skutt också. Fotade lite när hon hoppade, så ni får en liten bild på henne och Poppan sen också. ;) Efter det sänkte vi ner det så att det nästan låg på marken igen och så hoppade jag av henne nån gång också så att hon skulle få känna på något lätt innan vi skrittade av och gick ner  till stallet igen. Är väldigt nöjd med dagens ridpass (även lite stolt över mig själv om jag får säga det ^^), Poppan skötte sig verkligen exemplariskt! Det märks att hon tycker om och hoppa, hon taggar verkligen till och ger allt hon har! Hon har ju ganska fin hoppteknik också, eller för det mesta iallafall... Så nu ska ni få se massor av bilder, eftersom Johanna fotade nästan varje språng! Orkade inte redigera dem får det var ju ganska många, så ni får stå ut med mina fula miner helt enkelt... ;)
 
Rådjurshopp ^^
Hehe, bra ben där... Nej men som sagt är jag inte van vid sadeln, och hon tog ett vädligt skutt som jag inte riktigt var beredd på. ;)
/Eve
 
 
 
 
 

Min (häst) Historia

Hej!
Jag tänkte att jag ska berätta lite om min hästhistoria idag. Det började för sex år sedan på en ridskola i Uddevalla som heter Skansens Gård där jag gick tillsammans med min bästa kompis. Jag gick där totalt ett och ett halvt år och trivdes jättebra. Min favorithäst var den lilla skimmlen som ni ser här nedan hon heter Molly och är världens bästa ridskoleponny. Hon var allt jag önskade mig då. Den lilla svara ponnyn ni ser där nere var min favorit att köra. Han heter Svarten och är hur go som helst.
 
Bildkälla
 
Efter ett halvår på ridskolan blev det sommarlov och ridskolan slutade för sesongen. En dag frågade min bästa kompis om jag ville följa med till hennes stall och rida en shettis vid namn Tjorven (Tjorven står i nu på änkullen så jag träffar henne varje dag) och det ville jag ju såklart. Det hela slutade med att jag blev Tjorven skötare. Under ett års tid red jag både Tjoren och gick på ridskola. Bilden nedan visar tjorven. Klicka HÄR för att komma till bildkällan.
 
 
Efter det året hade jag växt ur Tjorven så min lillasyster fick börja rida henne. Jag kännde också att jag hade lärt mig det jag behövde på ridskolan så att jag kunnde tack ja till att börja rida en B-ponny vid namn Bäver. (Jag vet att namnet är konstigt). Tyvär har jag ingen blid på honom med han var ett brunt gotlandsruss. Jag red honom ca ett år. När han såldes började jag rida på en häst som heter Carrigan.
 
Undertiden jag hade Bäver gick jag också på ridskola eftersom vi trodde att han skulle säljas då men det tog lite längre tid. Om han skulle blivit såld ville jag ju fortfarande rida. Så jag bärjade rida på Skansens gård igen fast på deras islandshästar.
 
Carrigan är ett mörkbrunt Cponny sto. Hon var väldigt pigg då men det var nog för att hon var tävlad i gymkhana rätt så mycket. Jag tror har gått EM i gymkhana, jag vet inte riktigt men någon stor tävling var det i alla fall. Men henne hoppade jag mest eftersom jag endast var intresserad av att hoppa då. Efter ca ett år frågade hennes ägare om jag ville köpa henne. Det känndes inte helt rätt så vi tackade nej.
 
 
 
 Vi började leta efter nya foderhästar men hittade inga. Vi så ingen annan utväg än att köpa en häst. Men en dag hade mamma hittat en dressyrponny som bodde på ängkullen (det var så jag kom dit). Hennes namn var Börsgårds Sangria, kallas för Sangi. Hon var egentiligen tillsalu men de kunnde tänka sig att låna ut henne på foder. Jag var först lite tveksam till en dressyrponny det jag ville ha då var ju egentilgen en hoppponny. Men jag insåg någon gång när jag började rida henne att det jag ville göra var inte att hoppa utan rida dressyr, jag hittade det roliga i dressyren och fastnade. Efter ett (underbart) år tillsammans med Sangria började jag bli förstor, coh inse att om jag vill komma någonstans med Sangi behövde vi många år till, och det funkade ju inte när jag föll på att växa ur henne.
 
Saknar dig så mycket Sangi<3
Vad hade jag varit utan dig?
Som sagt när jag hade haft Sangi ett år frågade min tränare om vi var intresserade av att köpa en D-ponny som hon hade (Nibbe). Mamma höll det hemligt för mig ett tag men min lillasyster berättade det för mig. Först tänkte jag: Varför ska jag en annan ponny, jag har ju Sangi? Men efter ett tag blev det mer och mer lockande med en egen häst. I November skulle vi ha två praodagar och min tränare frågade om jag inte ville praoa hos henne och sammtidigt provrida Nibbe. Det var ett erbjudande som man inte kan tacka nej till.
 
Jag blev galen i han från första sekund. Första gången jag såg han spelade till och med Astrologen på radion och så sjunger de "Du Är Den Finaste Jag Mött". Jag bara ja, det här stämmer helt och hållet! Tre månader senare står jag som hans ägare. Jag kan bara inte fatta det!!!! JAG ÄR DEN LYCKLIGASTE I HELA UNIVERSUM!!!!!
 
/Elin

Fantastiskt

Hej! Igår blev det inte superbra uppdatering eftersom blogg.se krånglade, väldigt irriterande... Iallafall blev det en del fotografering igår också, nu får ni se en bild från efter ridpasset och så får ni se resten när jag redigerat dem. ;) Idag blev det en uteritt i skogen efter att jag hjälpt till på stallfritids, väldigt mysigt! Red med Matilda och Apollo, jag red barbacka och det blev en del klättring i några backar. Solen sken och fåglarna kvittrade, så det var verkligen jättehärligt! Innan ridturen pysslade jag om och myste lite extra med Poppan, det var ett sånt där tillfälle då allt är underbart och jag påmindes om hur mycket jag faktiskt älskar den hästen. Att få borra in ansiktet i hennes päls, smeka henne över pannan, och viska mjukt i hennes öra samtidigt som hon slappnar av, blundar och nästan somnar, är det bästa som finns. Ni som aldrig upplevt den fantastiska känslan har verkligen missat något, det är en av det många meningarna med livet. Ja, till bilden nu då...
 
 
/Eve

Bremen, Tyskland

Hej!
När ni ser det här är jag ända nere i Bremen, Tyskland vi ska sova här en natt, äta frukost och sedan åka vidare till Paris. Det känns tungt att lämna hästarna bakom sig en hel vecka, men jag vet ju att de är i goda händer. (Hoppas att ni tar hand om dem tjejer:). Ni kanske inte vet det men jag är ett riktigt kontrollfreak. Allt måste göras helt perfekt för att det ska kännas bra, och om jag missar lite skit när jag mockar kan jag aldrig sluta tänka på det. Jag skulle säkert gå till stallet i sömnen och plocka upp det, haha. Så det är nog därför det känns så jobbigt. Hoppas att jag kan släppa det lite när jag är där nere men antagligen inte
 
Om det är något som jag längtar till lite är det Disney land. Det var snart hela fem år sedan jag var där sist. Jag tyckte att det var jätteroligt där. Jag åkte till och med karuseller med lopar och grejer när jag var där, kan inte riktigt fatta att jag vågade det när jag bara var nio år! Vi får väl se om jag vågar åka något alls. Det är väldigt god mat där! Wienerbröd till frukost, och så finns det något liknande som jag inte kommer ihåg vad det hette som man kan ha Nutella i, mums!
 
Jag ska försöka att fota så mycket som möjligt, jag är ju inte världens bästa fotograf :) Hoppas jag inte glömmer kameran bara.
 
Bild på lilla söta Gosan. Hur gammal kan hon ha varit där? 3 månader kanske? Nu är hon lite överviktig :)
 
/Elin