Tävling i Grästorp 13/04 div 2 omg 1

Hej!
Idag har ju hemstudiedag så bloggen kommer få lite mer uppmärksamhet idag. Jag tänkte börja med att berätta om tävlingen i lördags.
 
Jag hade sen start, vid ca 13:37 var min första. Jag red fram i lite drygt en timme, jag vet riktigt länge. Men min förra foderponny Sangria behövde det. Jag har ju inte hunnit lära känna Nibbe ordentligt med tävlingar, har ju bara startat två små klubbtävlingar. I alla fall var han lite seg i munnen så jag kämpade med att få honom mjuk. Han började bli riktigt seg när vi kom in på collectingring (vet inte riktigt hur det stavas.) Jag fick kämpa och kämpa för att få fram honom. Inne på banan känndes det som om han sov. Jag vill ju få så bra resultat som möjligt och blir stressad. När jag blir stressad glömmer jag av att använda benen så mycket som jag behöver, istället för ben använder jag händerna. Vilket är väldigt fel. Det ser fult ut och han blir seg och bryter av galoppen i höger varv.
 
Jag är inte nöjd med vad jag presterade! Det slutade med 62%. Jag blev rätt så förvånad efteråt. Jag är så besviken på allt med denna tävlingen. Men om man ser til det posetiva är det inte bara resultatpappret som man lär sig av. Utan det är såå många duktiga ryttare där ute. Man lär sig så otroligt mycket bara genom att titta på dem. Man har så mycket med sig hem att öva på och det är nog det som är så roligt, som gör att man längtar till nästa tävling för då lär man sig ännu mer. Jag har väldigt mycket inspiration som jag ska ta med mig och öva på. Till exempel att jag inte ska göra skänkelns jobb med handen!
 
Nästa klass var LA:1. Det var vid 16:56 så han hade fått stå och hö, jag hoppades på att han skulle vara piggare och det var han mycket riktigt. Men han var fortfarande inte pigg. Men han hängde ihop mycket mer. Jag fick driva och driva. Först är det en 10m volt, ökad trav och skänkelvikning. Sedan är det samma åt andra hållet. Jag var 110% säker på att jag hade gjort skänkelvikningen och var påväg mot halten. Men någon skänkelvikning hade jag inte gjort, så jag fick -2 poäng. När det hade hänt kännde jag att jag var värdelös. Men efter ett tag kom jag på att det inte spelade någon roll liksom gjort är gjort.
 
På LA:n fick jag 59%. Våran lagledare Manda tyckte att det var väldigt snålt av domaren. Även om jag red fel och han var extremt seg och jag red uselt kom jag 7:a av 13. Det tycke jag var bra för att vara första gången!
 
Nästa tävling på söndag ska jag tänka på allt som jag gjort fel denna gången. Desutom ska jag försöka släpa med Evelina så hon kan fota lite :)
 
 
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback