Finbilder från igår!

Hej! Här kommer då "finbilderna" från igår, kommentera gärna vilken ni gillar bäst! Mina favoriter är nog 2, 3, 6 och 10, men jag gillar egentligen alla. Nu är det väl snart dags för en ny header också, när vi har en del nya ridbilder och finbilder, eller vad tycker ni?! 
 
/Eve

Hejdå Sverige!

Hej!
Nu åker jag till Paris och kommer hem på lördag, jag längtar så till lördag! På söndag är det tävling också. Hoppas jag orkar stiga upp...men det är första LA starten så det ska bli kul!
 
 
/Elin

Elin och Nibbe

Hej! Just nu sitter jag och kollar lite på teve samtidigt som jag redigerar bilderna från idag! Det blev några på när Elin red och sedan så gick vi iväg för att leta upp ett ställe att fota på. Poppan fick vila idag, hade ju egentligen tänkt tömköra men det får bli till veckan i stället. Hade tänkt att jag skulle låna min lillasysters sadel som hon har till sin ponny Nissan och rida Poppan med den (det är en bomlös, så den kan ju inte sitta fel på samma sätt som en med bom), och så får vi se om jag tar några små skutt också. Över till lite bilder från idag, har några bilder från Elins ridpass som ni ska få se nu, resten av bilderna får ni förmodligen se imorn då jag inte riktigt hunnit färdigt med dem än. ;) 
 
 
/Eve
 
 

Kort inlägg om dagens ridpass på Nibbisen

Hej!
Idag blev det faktiskt lite hoppning i paddocken istället. Evelina tog lite kort så ni får kanske se några. Eftersom jag är hopprädd ville jag inte börja att hoppa direkt, så min syster fick rida ibörjan. Tack snälla Ida för att du hjälper mig med detta! Men henne gick han faktiskt bra. Det tog ett tag för honom att få in de rätta avstånden, han är ju inte hoppad på väldigt länge. När jag hoppade upp hoppade jag lite kom jag upp till höjden 50cm. Jag vet det är inte så högt för er, men för mig är det som att hoppa 150. Jag får fokusera mycket på att andas och att inte tänka att det är ett hinder i vägen, utan ett litet skutt.
 
Pokèmon var fantastisk idag. Han hoppades också. Vi började med ca 10 upphöjda cavalettibommar. De svävade han över utan problem. Jag måste bara tillägga att: han lyfter på benen så otroligt fint, den lilla killen! Sedan gjorde vi om de till studshinder. Han flög överdem och hade inte en tanke på att vägra. De kom upp till 70 på vissa. Eftersom det gick så bra provade vi en trippelbarr och; Inga problem!! Jag är förvånad över hur snabbt han har utvecklats.
 
Nu när jag är borta är det Evelina som får sköta hela bloggen. Eller jag har faktiskt skrivit en del tidsinställda så ni får något att läsa.
 
/Elin

Fotografering idag

Hej! Om en stund ska jag bege mig till stallet, idag blir det plåtning som gäller! Först och främst ska det bli ridbilder på Elin och Nibbe, och om vi hinner ska vi få till lite finbilder också i någon bra miljö! Idag ska jag nog tömköra, eftersom hon blivit riden dem senaste dagarna så behöver hon jobba lite från marken också. Sen så var det ju ett tag sen jag jobbade henne riktigt ordentligt barbacka, så om jag ska vara ärlig så är det nog mer för att jag inte kommer kunna sitta på hennes rygg utan att ha ont i benen och baken hehe.... Ja, nu måste jag gå så att jag hinner i någorlunda tid. ;) Bjuder på några bilder på söta Maskot och Picasso från igår.
 
 
/Eve
 
 

Dagens planer

Hej!
Idag är det mycket att göra som vanligt. Snart drar jag till stallet och där är det mycket som ska fixas. Jag ska rida Nibbe ett tufft pass en sista gång innan hans vilovecka. Idag tror jag och hoppas på att Evelina hinner ta inte kort på mig och Nibbe. Vi får se om det blir ridbilder eller "finbilder", om vi hinner blir det nog båda. Jag ska ju såklart fixa allt i stallet också, jag och Ida ska fixa typ 30 höpåsar var, usch! Att göra hö är inte det roligaste i stallet, men det är bara att bita ihop.
 
När jag kommer hem ska jag blogga, packa och öva in LC:2 & LA:1. Jag kommer vara helt slut efter denna dagen det känner jag redan. Jag måste lägga mig typ vid 20 idag eftersom vi ska åka till Göteborg och vidare till Tyskland vid ca 04 tiden. Det är nästan tidigare än när man ska tävla. Men det här är inte en lika rolig sak tycker jag. Skulle mycket hellre spenderat den tiden i stallet.
 
 
 
/Elin

Vill ha!

Hej!
Här är hågra grejer som jag vill ha :) Precis som Evelina skrev spelar det ingen roll för mig heller om det är märke eller inte.
 
De här grejarna är från Charlies.nu
 
Dessa är från Hööks
 
/Elin

Dagens ridpass

Hej igen! Tänkte då berätta lite om dagens ridpass, vilket jag är nöjd med! Poppan var riktigt seg bara, så jag blev helt slut i benen... ^^ Red iallafall igenom henne idag, främst i skritten och lite i traven, så att hon skulle jobba ordentligt och få upp ryggen utan att någon dum galopp förstörde allting. Elin agerade fotograf och coach, så nu ska ni få en bildbomb från dagens pass! Jag skulle egentligen fotat Elin och Nibbe också, men tiden flög iväg och det hanns inte med, så vi får ta det imorn i stället. Om det är fint väder så ska vi gå iväg och se om vi hittar något fint ställe att fota lite nya bilder på bara hästarna och häst och människa tillsammans, så att vi får lite nya bilder innan Elin åker iväg till Paris! Då kommer jag stå för liveuppdateringen, men Elin kommer självklart göra en del tidsinställda också så jag kommer inte ta hand om allt och hennes sida av bloggen kommer inte eka tom heller. Tillbaks till ridpasset då. Poppan gick fint även om hon var seg och lite svårformad i början. Det märks verkligen tydligt vilket varv hon har en tendens att dra sig utåt i och vilket hon drar sig in i! Så nu ska det byggas muskler, så att vi senare kan prova ut en bra sadel som passar henne bättre än hennes nuvarande. Nu ska ni få se bilderna, säg gärna vilken ni gillar bäst! Mina favoriter är 1 och 3 tror jag... ;)
 
/Eve
 

Blomman

Hej! Nu har vi ätit lite gott och firat påsk med familjen, eftersom mamma jobbar kväll imorn så tog vi det idag i stället. Har som sagt hjälpt till på stallfritids idag, som vanligt supergoa och söta barn! Efter stallfritidset red jag Poppan, har en hel drös bilder från dagens ridpass att visa er, men det kommer senare i ett separat inlägg! Vi släppte shettisarna i en annan hage idag och oj vad dem tyckte det var kul! Har några bilder på Blomman att visa er nu, och så kan det hända att jag hittar några fler som ni får se vid ett annat tillfälle. Visst är hon söt lilla Blomman?! Lyckades fånga en rullning på bild, precis när jag och Elin var på väg tillbaka efter att ha fotat shettisarna lite, fick jag syn på Blomman som precis var på väg ner för att rulla sig så jag skyndade dit med kameran i högsta hugg, haha! ;)
 
/Eve

Min långfredag

Hej!
Idag var det en dag som man blev väldigt trött av. Jag slapp i alla fall att lassa upp hö, skönt! Barnen på stallfritidset var jättegulliga. Efter fritidset var det egna ponnysarna som gällde. Jag tog faktiskt en massa kort på Evelina när hon red :). Hon lägger säkert upp några snart. Vi tänkte göra samma sak fast jag skulle rida Nibbe och hon skulle fota (jag har inte bra ridbilder.) Men hon skulle hem så det blir nog imorgon istället. Jag red faktiskt barbacka idag (det är inte vanligt.) Han var seg som sirap idag, haha. MMen det tyder på att han har fått bra pass i veckan. Gav han lite extra kraft idag så att han ska pigga på sig till morgondagens tuffa pass. Sedan får jag inte träffa honom för än på söndag och då är det tävling.
 
Pokèmon går hur bra som helst. Måndagen efter lovet ska det provas ut sadel! Det kommer ett inlägg om Pokèmon på tisdag eller onsdag (vecka 14.) Då får ni veta lite mer om honom och vad som har hännt honom. Tur att han har återhämtat sig så fort.
Här kommer en gammal bild på mig och Sangria från någon tävling.
Glöm inte att kommentera på förra inlägget!
 
/Elin

LåångFredeg

Hej!
Idag står det mycket på shemat. Nu klockan 10 ska det hjälpas till på stallfritids. Jag har faktiskt längtat efter att hjälpa till på lite grejer, det har varit så lite nu under vintern. Men äntligen kör det igång igen! Det kan vara lite tufft ibland särskilt med de väldigt små barnen som alla behöver hjälp samtidigt, men det är ändå hur kul som helst! Batterierna är laddade inför våren och sommaren :)
 
Det ska lassas upp hö. Ridas på Nibbisen. Funderar på att rida ut och galoppera av honom. Eller kanske några skutt? Fast jag behöver också trimma i paddocken. Vi får helt enkelt se :)!
 
När jag kommer hem, vilket antagligen kommer bli runt 18, ska jag sätta mig och skriva en massa tidsinställda. (Jag ska ju åka till paris hela veckan och vill inte lägga allt ansvar på Evelina.) Några är klara men jag måste göra fler. Vad ska jag skriva om? Hiss/diss? Åsiktsinlägg, isåfall om vad? Pinsammaste/bästa tävlingen? Komentera vad du vill att jag ska skriva om så kommer ett inlägg i nästa vecka!!
 

När man går till stallet möts man av sötisarna X-anté och Blomman.
 
/Elin
 

Hästmänniskor och deras onödiga kommentarer

Detta inlägget skriver jag inte på grund av någon speciell händelse, utan mer för att få fram mina tankar och för att jag vet att många (även sådana jag känner) råkat ut för detta.
 
Vi hästmänniskor är otroligt bra på att slänga ur oss onödiga kommentarer, som faktiskt kan såra. Det gäller både ridning och utrustning, eller rent av häst. På tävlingsplatser är nog ett ypperligt exempel då jag tror att sådant händer ofta där. Kommentarer som "hon rider med ett hööksträns" eller "kolla, en haflinger, den kan ju inte hoppa", dem kan faktiskt såra. Det finns starka människor som skiter i dessa, men även människor som blir ledsna, speciellt om det är någon man kanske sett upp till som slängt ur sig kommentaren. Man försöker självklart strunta i den väldigt onödiga och elaka åsikten, men ibland är det svårt, sådana ord biter, helt enkelt. 
 
Många påpekar utrustning, det kan vara både att man inte har dem senaste märkesgrejerna, att man matchat "fel" färger, att man rider med utrustning som de anser är fel, eller att man helt enkelt sticker ut lite med sin klädsel, kanske med en kavaj i skrikig färg eller liknande. Då verkar det ju som att ens ridning, hästen och båda två tillsammans helt plötsligt blir mycket bättre bara för att det har snygga märkesgrejer? Och så är det väl ändå inte? Man får ju faktiskt bestämma själv, och alla har inte råd med de dyra märkessakerna. Sedan så kan ju hästen gå bättre för att man har en rätt anpassad sadel till exempel, men det är inte riktigt samma sak som det jag tar upp nu. Jag tycker att det är väldigt onödigt med kommentarer om att man använder "billighetsutrustning", man kan ju fortfarande vara bra på att rida och placera sig eller rent av vinna tävlingen (om det nu är en tävling man är på, men jag använder som sagt det som ett exempel), även om det sistnämnda självklart inte är så viktigt (att vinna tävlingen alltså). Man behöver väl heller inte påpeka att en person matchat lite fel, då känns det som att man inte har så mycket annat för sig, om man går runt och kollar på om personer har samma nyans av färgen i sin outfit eller inte. Om man ändå råkar se detta, så kan man hålla det inom sig. Sedan är det det här med vilken slags utrustning man använder sig av. Vissa har skarpa bett, vissa har milda bett, vissa har bettlöst osv... Jag tycker att åsikter om detta kan man också hålla inom sig, så länge hästen ser nöjd ut så tror jag inte att det är någon fara. Man vet ju oftast absolut ingenting om ekipagets historia och anledningen till deras utrustning, så så länge båda trivs med den så är det ju bara bra och då ska dem få ha den också tycker jag, utan elaka kommentarer. Sist inom "kategorin" utrustning är kläder eller grejer som sticker ut. Själv tycker jag bara det är kul om någon kommer till en tävling i lite utstickande kläder, och jag tycker att det är bra gjort att göra det, just för kommentarer som kan bli. Jag skulle själv gärna köpa en rosa kavaj att tävla i, fatta vad coolt det skulle va! Men iallafall, jag tycker att man kan strunta i att häva ur sig elaka kommentarer om detta också, helt enkelt. 
 
Ja, ridning nu då. Så länge hästen inte plågas av ryttarens ridning, så kan man ju hålla sina åsikter inom sig. Känner man ändå att man behöver framföra dem kan man ju säga det lite smidigt och på ett vänligt sätt. Många påpekar till exempel sits, och en bra sits är ju faktiskt väldigt svårt att få till! Personen kanske redan vet om detta och själv jobbar på det, den kanske till och med skäms lite för att den inte sitter så bra, med händerna för högt/lågt, för framåtlutad, tår som pekar nedåt eller vad det nu kan vara, och då gör ju inte dem taskiga kommentarerna det bättre precis. Tänk på att man aldrig kan bli fullärd inom ridning, och att ingen föds som hästproffs, det tar ju sin tid att bli en riktigt bra ryttare, det är inget som händer på en gång och man gör misstag under vägen. Det känns som att det nästan alltid ska finnas någon i publiken på läktaren eller utanför paddocken som ska påpeka folks ridning, utan att ens veta något om hästen och ryttaren, som står där och tisslar och tasslar när någon rider förbi, säger något om ridningen, och det kan såra, man kanske har kämpat hårt med att förbättra sin sits till exempel, och så hör man ändå en nedlåtande kommentar. 
 
Och nu, det värsta som nästan finns i detta ämne, att påpeka hästen! Precis som med människor har vi ideal på hur en hopphäst ska se ut. Den ska vara smäcker och ädel, ser man en lite grovare ras komma in på hoppbanan tänker man genast att den inte kan hoppa. Skulle till exempel en skogsmulle med lite rufsig, lång man komma in på dressyrbanan skulle man inte förvänta sig att den skulle vinna eller göra jättebra ifrån sig. Precis som samhället anser att det är snyggt att se ut som en barbiedocka. Eller som vi förväntar oss att artister och andra kändisar ska se ut. Kommer med ett lite annorlunda exempel här, men jag tror att det stämmer ganska bra enligt många. Du sitter i soffan och kollar på någon talangjakt. Två olika sångare är med, den ena snygg (enligt idealen) och smal med ett riktigt artistutseende, den andra lite knubbigare och med ett lite udda utseende (också enligt den så kallade oskrivna lagen, men alla tycker självklart olika), vem tror du sjunger bäst? Dem flesta skulle nog svara den snygga, smala artisten, även om den andra kanske egentligen sjunger mycket bättre eller åtminstone lika bra! Jag kände att jag gick ifrån hästämnet lite där, men jag tyckte att det var ett bra exempel att jämföra med. Inom hästvärlden kan det självklart vara så att vissa hästraser har bättre kroppsbyggnad för att tillexempel hoppa, men man ska aldrig dra alla över en kant för med kämparglöd kan alla lyckas. Alla. Det jag ville få fram var att man inte ska uttrycka sina nedlåtande åsikter om andras hästar, speciellt inte innan du sett dem tävla, för dem kan överaska och då går det ändå bara ut över dig själv i slutändan. 
 
Tycker du alltså något dumt om någon annan behöver du ju inte säga eller skriva det till dem, det kan göra riktigt ont, så det är bättre att hålla dem åsikterna inom sig!  Jag skulle gärna vilja höra era tankar och åsikter om detta, vad tycker ni? Har ni själva råkat ut för detta? Har ni någon historia ni vill dela med er av så får ni mer än gärna göra det, jag vill höra vad ni tycker! 
 
 En bild som inte har så mycket med inlägget att göra egentligen, möjligtvis är inte Poppans träns något speciellt märke, det andra tränset hon har är inte heller det, ett helt vanligt hööksträns bara som funkar alldeles utmärkt!
 
Jag säger inte att jag själv är felfri, jag har säkert hävt ur mig åsikter som vart bättre att hålla inne nån gång.
Och jag har också dumma åsikter ibland, men jag försöker iallafall hålla dem inne, punkt slut.
 /Evelina

Den konstiga dagen idag...

Hej!
...har varit lång men ändå rolig. Jag har hunnit med en massa saker! Jag har ridit Nibbe ett hårt pass i paddocken som planerat. Jag har tagit hand om Evelinas syster Alvlas ponny Nissan eftersom varken medryttaren eller Alva kunde.
 
Lovisa red Nissan eftersom jag tycker att jag är på tog förstor för en liten B-ponny. Shemat idag blev lite sent bara för att jag hade två hästar idag och inte en, det bl.a därför bloggningen blir så sen.
 
Ridpasset idag (med Nibbe) är jag väldigt nöjd med. Jag tränade på vissa delar av LA:1 och fokserade mycket på galoppen. Galopp-skritt-galopp-skritt. Han var fin och väldigt fram för skänkeln, vilket vi gillar! Det räckte att jag sköt fram inner stittben lite och han fattade galopp. Halter övade jag också mycket på. De har blivitg mycket, mycket bättre. Känner mig riktigt taggad inför nästa tävling, ska bli roligt att så resultatet!
 
Som jag lovade kommer det lite bilder från när jag var liten :)
 
 
 
Fin jag är...skämms lite.
 
/Elin

Min pinsammaste tävling...

Jag har ju inte tävlat så jättemycket, men med min förra foderponny Mindy så tävlade jag några klubbtävlingar och nu tänkte jag berätta om den pinsammaste tävlingen jag åkt på! Det var en lite julklappshoppning på stallet bredvid, och jag skulle hoppa en clear round och sedan själva julklappshoppningen. Jag hade sett fram emot tävlingen väldigt länge, och när jag vaknade på morgonen mådde jag inte bra! Jag var febrig men jag ville ändå tävla så jag gjorde det ändå. Vi kom lite sent till tävlingsplatsen och hann inte gå banan före, men vi kollade när några andra hoppade och jag trodde att jag kunde den. När vi sedan kom in på banan visade det sig att jag inte gjorde det ändå, utan red fel! Det värsta var inte att jag bara red fel väg, det händer ju alla att man glömmer, men jag red banan i en fyrkant bara sådär, precis som att jag följde fyrkantsspåret men samtidigt hoppade hinder! ^^ Jag vet inte riktigt vad jag tänkte där alltså, men jag får väl skylla på att jag var sjuk haha. Det var kanske inte så pinsamt, åtminstone inte just då, men så här i efterhand kan jag skratta åt det och skämmas lite, jag menar, inte ens om jag skulle bygga en hoppbana på en tävling skulle jag göra den helt efter fyrkantsspåret utan svängar!
Har tyvärr inga bilder eller filmer från den tävlingen, men ni får en bild på mig och Poppan när vi hoppar i stället. ;)
 
 
/Evelina

Jag som liten...

Hej igen! Såg att Elin skulle leta fram lite fler bilder från när hon var liten och lägga upp här, så tänkte att det skulle va lite kul om jag också gjorde det! Alla bilder är från 08 tror jag, alltså va jag ca 8/9 år när dem togs. ;)
 
 
På ängens gård, red en av dem minsta ponnyerna men ändå ser jag pytteliten ut! :O
Detta är faktiskt på Ängkullen, då jag red några privatlektioner där för Anna (stallägaren) fär jättelängesedan, till och med innan hon startade shettisridskolan. 
Charmigt... 
 
/Eve

Inget stall idag

Hej! Idag blir det inget stall för mig, då medryttarna har Poppan. Imorn däremot blir det stallet nästan hela dagen, först ska jag hjälpa till på stallfritids, och sen ska jag rida och fixa Poppan. Det ska bli väldigt mysigt med stallfritids igen, det var ett tag sen nu och barnen är alltid så söta och roliga! :)) På kvällen ska vi mysa och äta lite gott med familjen, det är ju påsk nu! Det innebär även påsklov, och vi gick sista dagen idag, gud så skönt!!! Det blir ett lov fullt av stall, och så ska jag träffa lite kompisar också. Jag får inte glömma av min kära kamera heller, den ska självklart vara med så att ni kan få bilduppdatering också! Vad ska ni göra under lovet?
 
Jag just nu, myser med Turbo i knät haha! ^^
/Evelina

Torsdagens planer

Hej!
Min halva av bloggen har ju gapat tom idag. Men jag hade faktiskt utvecklingssamtal kl 8 imorses, så jag hann helt enkel inte blogga. Idag slutade jag 12, vilket var väldigt skönt! Ska äta och sedan gå upp till stallet. Idag ska jag rida i paddocken, och även idag ska det bli ett hårt pass. Jag ska träna på det vi gjorde igår, det blir nog även lite programridning. Trimma, trimma, trimma!
 
Som lovat får ni se bilderna jag tog igår. Det blev inga ridbilder eftersom jag inte vet hur man ställer in kameran, så att det inte blir så mörka blider. Hur bra var bilderna på en skala från 1-10? Vilken blev bäst?

 
Dagens planer:
8:00: Utveckligssamta-KLART
12:00: Sluta skolan och åka hem-KLART
14:00: Gå till stallet
15:00: Rida hårt i paddocken
17:00: Mocka, fixa hö, fixa kraft och fylla vatten
19:00: Gå hem och blogga.
 
När jag kommer hem ska jag se om jag hittar fler blider på mig när jag var liten. Julia och Johanna ville det.
 
/Elin
 

Träningen 27 Mars/En svettig ponny!

Hej!
Träningen var riktigt kul idag! Jag lärde mig massor! När vi åkte dit var jag taggad men väldigt trött. Att bara fyra timmar i skolan kan göra mig så trött! När jag kom upp till stallet hade jag faktiskt med mig kameran och tog lite kort på Nibbe i hagen. Ni får nog se dem någon gång i veckan, imorgon eller på fredag tror jag :)
 
Han var extremt taggad idag och det var ju inte så konstigt. Han är så otroligt rolig att rida när han är så pigg. Om det inte hade varit för en lite katt som hoppade upp bakom sargen x antal gånger, så hade det varit ett perfekt ridpass. Han hoppade till ibland, är egentligen inte rädd för något men man kan ju alltid testa om det går att lura ryttaren :)
 
Jag hoppades ju på att få träna program, hade tänkt mig LB:1 då, men eftersom jag ska vara med i NÄRKs dressyrlag div 2 (och rida LA:1 då) tyckte Anna att vi skulle rida igenom det några gånger. Jag hade inte övat in programet men hon kunde det. Det programet var mycket roligare för det hännde mer saker, så som skänkelvikning, ryggning, små volter och förvänd galopp. Man kunde inte glöma av att rid som man kan med LC och LB utan här var det fokus helatiden.
 
Jag blev väldigt nöjd med träningen och det var en väldigt svettig ponny som gick ut ur ridhuset efteråt. Det tyder på att det var ett bra hårt pass :)!
 
 
/Elin
 

Foton på mig och Poppan

Tänkte att ni skulle få se några bilder på mig och Poppan från en fotografering några veckor sedan, det är Ida som tagit bilderna! 
 
 
 
 
Du är det bästa som någonsin har hänt mig! <3

Mål från Juli 2012

Hej! Hittade en lista jag skrivit i Juli på min gamla blogg, inte långt efter Poppan kommit, om mål inom ridningen 2012. Skulle väl vilja kalla en del av målen för önskningar eller planer i stället, hehe... ^^ Men iallafall tänkte jag att det kunde vara lite kul för er att få läsa målen och om dem uppfyllts.
 
Mål 1: Komma närmare Poppan (jag vet, detta kan ju menas nästan vad som helst med, ska försöka sätta upp lite delmål, som gör att man vet vad man ska "kolla efter" om ni förstår vad jag menar ;)), det är jätteroligt om hon kommer när man kommer till hagen (vilket hon faktiskt börjat göra! :D), följer en när man t.ex. tränar lite frihetsdressyr och hon är lös och så vidare... ;)
Japp, vi har absolut kommit närmare varandra! Svårt att förklara på vilket sätt, men många saker har gjort oss ännu tajtare!


Mål 2: Lära mig något dressyrprogram UTANTILL! Haha, nej men jag skulle gärna vilja starta nån klubbdressyr nästa år, och jag har börjat öva in lc:1, men jag kan det inte helt ännu... ;)
Hehe...

Mål 3: Träna tricks, t.ex. inkallning mm.
Jajamensan, kanske inte just inkallning (även om vi påbörjat det), men jag har till exempel lärt henne att nicka som svar på frågor (oftast i form av "Är jag bäst?", "Är du söt?" osv...), det är jätteroligt faktiskt. :)

Mål 4: Starta julklappshoppningen på Laxgården (om det blir någon) med Poppan (ni vet, den som jag var med i förra året)
Detta blev aldrig av vilket jag faktiskt blev lite besviken över då jag verkligen längtat och sett fram emot den, men Poppan var just då halt (hon hade fått in en grusinpackning i hoven som dem fick tömma ut på husaby hästklinik, hon var alltså halt ett tag och stod väl stilla i ungefär 2-3 månader lite tidigare i vintras) så det får bli i år i stället!

Mål 5: Träna lite gymnastikhoppning när hon satts igång (vet inte om jag berättat det, men hon har haft föl och är därför inte riden på två år, så vi har börjat sätta igång henne), så att hon bygger lite muskler ;)
Haha, vet inte riktigt men har säkert hoppat lite studs med henne nån gång kanske? ;)

Mål 6: Rida en del av lc:1 med Poppan (den som jag kan, hihi)
Japp, avklarat!
 

Mål 7: Rida ut en minilångritt med Poppan, och ta med fika att stanna och äta ;) Mysigt, det tror jag att hon gillar! :D
Det tror jag faktiskt inte har blivit av, men det ska tas igen till sommarn, då blir det massor av långritter!!!

Mål 8: Hoppa en liten bana ( det kommer jag ju att göra på julklappshoppningen om det blir någon, men innan det) ;)
Tror inte jag hoppat nån bana direkt, utan mer lite enstaka hinder.

Mål 9: Lära mig göra fina knoppar, haha!
Hehe, fråga Elin.... 

Mål 10: Lära mig göra ordentliga säkerhetsknutar, glömmer alltid bort hur man gör!
... ^^
 
Klarade väl inte av så jättemånga direkt, men jag är ändå väldigt nöjd med 2012 då det hända massor annat värdefullt!
/Evelina

Onsdag

Hej!
Jaaa! Idag slutar jag 13:30. Då ska jag skynnda mig ner till stallet, göra han fin, packa, mocka, fixa hö, göra karft, sedan ska jag åka och träna. Jag är super taggad idag, det tror jag nog att han är också efter lite vila :) Idag på träningen funderar jag på om vi ska träna på lite program. Eller så har hon planerat något åt oss! Jag är taggad till 110% inför träningen i alla fall.
 
Jag ska försöka ta lite nya blider någon gång i veckan. Kanske blir det idag eller så blir det imorgon, eller i helgen.
 
Bild från min sommarstuga. Längtar!!
/Elin
 

Ändrade planer

Hej!
Ja det blev som sagt ändrade plander idag. Jag hade ju planerat att rida med Evelina i paddocken eller rida ut, men jag hade ju helt glömt bort att jag skulle gå på ett årsmöte med min lillasyster eftersom hon skule hämta ett pris där. Mötet var långt och väldigt långtråkigt för oss "ungdomar". Efter ca två timmars väntan var det äntligen prisutdelning och vi kunnde komma hem. När jag skriver detta har jag precis kommit hem.
 
Idag hann jag såklart inte rida, men imorgon är det träning och då ska han gå hårt. Hela veckan ut ska det också bli intensiva pass har jag bestämt. Han ska vara i form nu till vårens/sommarens alla tävlingar. Snart ska vi ju debutera (eller rättare sagt jag) i LA:1, spännande.
Våra kaniner Lily och Miley. Åh, vad jag längtar till sommaren!
 
/Elin

Tömkörning + Ny box

Hej! idag har jag tömkört Poppan, vilket gick helt okej även fast det bara blev en kortis. Hon var lite stel i baken och jag hade inte tid att köra igenom och mjuka upp henne idag tyvärr, vilket var lite synd. Det blev iallafall lite stretching när vi kom tillbaks in i stallet, och sedan fick hon komma in i sin nya box som hon flyttade till idag! Den boxen är lite större och så slipper hon bråka så mycket med sin"gillamenändåhata" kompis Zinkadus som blivit förälskad i henne... ^^ Imorn har Ellen, Poppans medryttare (som för övrigt har henne onsdagar och torsdagar varje vecka, så att jag ska hinna med skolan och så) henne, men jag tror att jag ska ut ändå och städa ur hennes gamla box eftersom jag aldrig hann det idag. ;) Till helgen hoppas jag på bra väder så att jag och Elin kan få till lite nya bilder till bloggen (och även till nästa header kanske), det blir väl bra? 
 
(Anledningen till att det står karamellpuff.blogg.se på de flesta av bilderna jag lägger ut, förutom dem nya som jag redigerat för att lägga upp här, är att dem tidigare funnits på min gamla blogg, om ni undrat över det ;))
 
/Eve

Tömkörningsbilder

Hej! Elin fotade lite när jag tömkörde Poppan här om dagen, så jag tänkte att ni skulle få se några av bilderna nu! För övrigt fick passet helt okej, vi prövade oss även på lite öppnor igen vilket gick mycket bättre än tidigare tömkörningspass! :)) Haha, mitt ansiktsuttryck på bilderna var alldeles för extremligt hemskt, så det pixlade jag över ^^ 
 
 

Bajspaus mitt i allt också...
 
 
Förresten så ville jag bara säga att designen vi har nu är tillfällig, då vi inte har några bra headerbilder än. Ny och mer välgjord design kommer så fort som möjligt, det vill säga efter vi har fotat lite nya bilder! ;)
/Evelina

Hiss & Diss

Hej! Tänkte att det kunde vara lite kul för er att få läsa ett Hiss & Diss-inlägg, så här kommer ett par grejer som både jag och Elin hissar och dissar!
 
Haha, först ut får ni en liten hissdiss, jag har själv det här pannbandet på Poppans träns, och tycker att det är helt okej i utseende men kvalitén är inte super då stenarna lossnar väldigt lätt.
 
 
Detta schabraket hittade vi på en amerikansk webshop, och är alldeles för rörigt enligt oss båda! Man kan liksom inte sluta titta på det men när man gör det blir man alldeles yr! En diss alltså.
 
En hiss till detta snygga träns från cheval, Elin har detta träns till Nibbe (hon bad mig för övrigt att skriva att han var snyggast i det, så då vet ni ju... ^^). Supersnyggt!
 
Bildkälla 1, 2 & 3
 
/Evelina

Tisdag

Hej!
Idag är det en lugn dag i skolan, trots att vi slutar klockan tre. Det blir tyska, IUP, Svenska och Musik. På musiken tror jag att vi ska kolla på Grease eftersom vi håller på med fimmusik. Jag slutar tre idag, en av de långa dagarna, men jag få stå ut, vissa har det värre.
 
När jag kommer hem ska jag skynda mig til stallet och rida med Evelina. Vi får se om den blir ett pass i paddocken eller om vi rider ut en sväng. Om vi rider ut tror jag att jag går upp till paddocken sedan och travar och galloperar. Så han får göra av med lite energi. Imorgon ska jag i alla fall ha träning i ridhus, så då blir det lite mer ordäntigt.
 
Söta Ängla och Dolly
 
/Elin

Nibelungen Star <3

Hej!
 
Tänkte berätta lite om min perfekta, snälla, söta och mest underbara D-ponny, Nibelungen Star<33333 (Evelina kallar honom för Nibbelisa). Några andra smeknamn han har är Nibben, Nibbisen, Johanna kallar honom för ungjävel eftersom han heter Niberlungen Star, och såklart också Nibbe<3. Nibbe är en brun D-ponny på 147,3cm i mankhöjd. Född 1998, alltså 15 år (han fyller 30 Mars). Jag har faft han sedan 19 Januari 2013 (ca två månader). Han älskar att rulla sig, en riktig liten lortis är han.
 
Han är en liten dukitig dressyrponny. Vi har starta två små klubbtävlingar. Den första var han riktigt fin på och det slutade med att det blev ett resultat på hela 71% och en första placering. Den andra var han lite seg i munnen och var lite ofokuserad. Men det slutade med 68% i första klassen och en första plasering. Andra klassen känndes han bättre och det blev 67% och en andra plats 1% från ettan.
 
Han älskar också att hoppa och gör det riktigt bra. Just för tillfället är det bara min hopprädsla och bisten på ridhus som stoppar oss. När det är klart kommer vi att sätta igång (fast på låga höjder i början). Min hopprädsla ska gå bort innan sommarens slut för jag vill inte att Nibbe ska få det tråkigt bara jag tycker att det är lite läskigt.
 
(Nibbisen i stallet. Snälla Lovisa har tatt bliden här är hennes blogg)
 
/Elin

Pocahontas Blue Eyed Pops <3

Poppan, som hon oftast kallas (när jag inte säger något av alla tusen andra smeknamn hon har ^^) är ett litet d-ponnysto på 13 år. Hon är väldigt snäll, även om hon har sina dagar... Hon är ju faktiskt sto. Poppan är skäck med blåa ögon, och precis som Nibbe gillar hon att smutsa ner sig (ibland ser man inte ens det vita...)! Hon är väldigt rolig att rida när man har hittat knapparna och gör rätt, men hon är nog lite speciell att rida. Hon är ganska duktig på dressyr, iallafall när hon själv vill, och hon tycker det är väldigt roligt att hoppa och även rida ut i skogen! Poppan är världens mysigaste i stallet, hon älskar att bli ompysslad och står nästan och sover. Hon gillar också att bli kliad  bakom ögat, då vibrerar läppen och ögona åker sakta men säkert ihop.
Som sagt har hon flera smeknamn, av mig brukar hon kallas bland annat (förutom Poppan då) Pops, Poppelisan, Hontas, Sessan, Pussie, Indianhästen, Sötnos, Popsi med mer... 
Poppan får mig alltid på bra humör och är bäst i världen helt enkelt! Har massor att skriva om Poppan men tror att jag får avrunda där så att ni ska orka läsa, men är det något mer ni undrar får ni fråga. 
 
 
Har egentligen hundratusen bilder till på Poppan, men ni får se fler så småning om! 
 
/Evelina
 

Om Evelina

Hej på er! Jag heter Evelina och är 13 år gammal. Jag bor, precis som Elin, i den lilla staden Trollhättan. Jag är en glad tjej som självklart älskar hästar, och sen i somras äger jag nu den finaste hästen i världen, Pocahontas Blue Eyed Pops (eller Poppan som hon kallas)! Poppan står på Stall Ängkullen precis som Nibbe. På Ängkullen finns även en liten privat shettisridskola, och självklart världens bästa stallkompisar!
Jag gillar även att fota, och jag fotar med min kära kamera Nikon D3000, vilket ni förmodligen kommer att märka. ;) Den har jag två objektiv till, ett vanligt kitobjektiv och ett fast 50 mm objektiv. Jag började rida när jag var 6 år, då på en ridskola som heter TFRK.
Jag har även en hund som heter Turbo, och ett marsvin som heter Cocos. Båda är väldigt söta! ;)
 
Undrar ni någonting mer om mig så är det bara att fråga, jag svarar så gott jag kan!
 
Jag som liten, tror att jag var ungefär 9 år på denna bilden. Den är tagen på TFRK... ;)
 
/Evelina

Om Elin

 
Hej!
Jag heter Elin och är också 13 år. Jag är en glad och hästgalen tjej. Jag bor ju precis som Evelina i Trollhättan. Sedan den 19 Januari 2013 har jag varit ägare på min första egna ponny Nibelungen Star (kallas Nibbe). Jag älskar min ponny (och såklart min lillasysters ponny Pokémon) över allt annat.
 
Förutom min ponny har jag även en katt som heter Gosan. Hon är en liten överviktig bondkatt som är väldigt kräsen. Hon är dessutom en skicklig inbrottstjuv, hon kan nämligen öppna dörrar själv genom att hänga sig i dörrhantagen. Men hon är världens sötaste lilla dam som ibland kan bli väldigt lekfull och springa runt som en virvelvind i huset.
 
Jag och min syster har också varsin kanin. Min kanin heter Lily hon är mörkt brun-grå. Min systers heter Miley och hon är svart. Ja, jag vet att de är döpta efter Hannah Montana men de var faktiskt redan döpta när vi fick dem. De är i alla fall väldigt söta och
 
(Detta var innan min tid som ryttare. Bliden är tagen på Liseberg)
 
/Elin

Välkommen till Dressyrdrottningarna!

Hej på er! Välkommen till våran nya blogg, dressyrdrottningarna! Vi som driver bloggen heter Elin och Evelina. Här får ni läsa om våran vardag i stallet, träningar, tävlingar, våra ponnyer Poppan och Nibbe och annat som har med hästar att göra. Mer om oss kan ni läsa i separata inlägg, och undrar ni något mer är det bara att fråga!