Varför händer det som inte får hända när man inte kan göra något åt det?

Hej!
Igår när vi kom in i Sverige fick jag ett sms av stallägaren att tandläkaren hade varit hos Nibbe som planerat. Det var bara det att det var inte en vanlig raspning, utan det var tandutdragning. Han hade en vargtand som behövdes dras ut och han var vass i på några ställen. Jag är extremt tacksam att de upptäckte det och att vi bokade tandläkartid för honom. Men jag blev så chockad för när han besiktigades, innan vi skulle köpa honom, i Januari tror jag att det var. Sa veterinären att han bara hade lite lös tandsten som man kunnde pilla bort själv. Det var anledningen till att vi tog hit tandläkaren, att han skulle kolla på honom och ta bort tandstenen.
 
Jag vet inte ens vad en vargtand är. Är det att den är så vass? Eller är det hål i den? Kan det vara att det var i vägen? Jag har ingen aning! Och jag känner mig så okunnig. För jag skulle kunna ha sett att han hade en sådan tand och tagit hit tandläkaren tidigare. Men jag också lite arg att veterinären som besiktigade honom inte såg det! Men vem vet kanske han inte hade det då? Så jag ska inte skylla på hon/han, för jag vet ju i stort sätt inget om tänder.
 
Tandutdragning var inte det enda som hände honom under denna veckan. Han hade sett lite halt ut en dag och fått stå i sjukhage. Jag skulle tro att hästarna har fått vårkännslor och busat i hagen lite. Eller att han fått en spark. Men man vet ju aldrig.
 
Det är saker som dessa som jag inte gillar att åka bort. Jag har ingen kontroll över situationen och kan inte göra något åt saken. Jag hatar det! Det är ju inte precis första gången våra hästar råkar ut för någon olycka som sätter stopp för tävlingar och träningar. I sommras när vi var ute med våran båt fick Pokèmon världens otäckaste spark-sår mellan bakbenet och magen så att han inte kunnde ridas på ett tag. Det vi inte visste då var att Evelina hade köpt Poppan då och hon hade kommit hem till Ängkullen då. Det var antagligen ett rangordningsbråk och någon häst fick in en träff.
 
Egentligen skulle jag ha tävlat idag men det ställs tyvärr in på grund av detta. Han kanske har jätte ont i munnen och måste ridas på Hackamore? Eller så är han fortfarande halt och ka inte ridas alls? Vi får se jag ska ju upp till stallet snart och plåstra om min lilla sjukling. Det ska bli så himmla roligt att se alla igen. Inte minst Pokèmon och hans rygg.
 
 
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback